Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CNADNR isi informatizeaza sistemul

Dupa infiintarea ISCTR, CNADNR a ramas doar cu componenta de control in frontiera. Iar in jurul acesteia s-au iscat in ultimii aproape doi ani numeroase polemici. Inca din toamna trecuta, reprezentantii CNADNR s-au decis sa informatizeze sistemul de control, astfel incat sa elimine suspiciunile de frauda cu care sunt bombardati in mod constant.
 

Astfel, luna trecuta a fost implementata in cateva agentii de control si incasare ale CNADNR aplicatia informatica E-Tarifare, intr-o prima faza pentru a fi testata, urmand ca in scurt timp sa se treaca la dotarea tuturor agentiilor cu acest sistem informatic.

Odata cu implementarea aplicatiei informatice E-Tarifare se va permite interconectarea in retea a calculatoarelor utilizate pentru incasarea tarifelor datorate CNADNR de catre utilizatorii retelei de drumuri nationale, in toate subunitatile CNADNR. In plus, cel mai important, accesul operatorilor straini in tara va fi transparent si se va putea superviza de la centru. Softul E-Tarifare va inregistra toate informatiile cu privire la fiecare vehicul care va intra pe teritoriul tarii noastre, iar la iesire se va putea analiza concordanta documentelor prezentate in cele doua puncte de trecere a frontierei. La fel, si in cazul controalelor in trafic efectuate pe drumurile nationale din Romania.

Evidenta stricta a autorizatiilor
Sistemul informatic de control va avea si o rubrica separata destinata autorizatiilor disponibile pentru fiecare tara si tipul acestora, astfel ca fiecare autorizatie utilizata de un operator de transport strain va fi trecuta automat in sistem, fara a mai fi obligatorie stampilarea ei de catre inspectorul CNADNR. In acest mod, conducerea Companiei doreste sa elimine suspiciunea cu privire la corectitudinea controlului efectuat de inspectorii sai in frontiera.
In agentiile de control si incasare (ACI) ale CNADNR din punctele de trecere a frontierei vehiculele sunt verificate cu privire la respectarea reglementarilor privind masele si dimensiunile maxime admise, existenta si valabilitatea rovinietei (pe sensul de iesire) si detinerea documentelor de acces la reteaua de drumuri din Romania.
In perioada ianuarie-iulie 2013, potrivit statisticii CNADNR, au fost verificate si inregistrate in aplicatia de tarifare 351.490 de vehicule (pe sensul de intrare si iesire din tara), din care 87% au fost inmatriculate in alte state si dintre acestea 83% reprezinta vehicule inmatriculate in afara UE.

Articole similare