Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Truck & Bus continua si in 2017

Politia Romana a reluat seria de actiuni Truck & Bus, care vizeaza controlul vehiculelor de transport marfuri si persoane, cu scopul de a reduce numarul victimelor rezultate din accidente. In paralel, au fost organizate la nivel national controale dedicate pentru combaterea transportului ilegal de calatori. Prima actiune de acest fel a avut loc in februarie, iar altele vor urma pe parcursul anului.
 

Politia Romana deruleaza, si in acest an, actiunea Truck & Bus, patronata de Comisia Europeana si de Tispol, cu scopul de a reduce numarul victimelor rezultate din accidente rutiere. Sunt vizate vehiculele de transport persoane de peste noua locuri si cele de transport marfa de peste 3,5 t. Prima actiune de acest gen a avut loc la jumatatea lui februarie si s-a desfasurat la nivel national.
Pe segmentul de transport de persoane au fost controlate in total 12.623 de vehicule si aplicate 2.790 de sanctiuni contraventionale. Dintre acestea, cele mai multe au fost date pentru neutilizarea centurilor de siguranta si/sau a mijloacelor de retentie (672), in timp ce 345 au vizat nerespectarea regimului legal de viteza. Au mai fost aplicate sanctiuni pentru conducerea sub influenta alcoolului (15), pentru abateri la functionarea aparatului tahograf (26), pentru nerespectarea timpilor de conducere si odihna (50), pentru utilizarea incorecta a aparatului tahograf (8), pentru defectiuni tehnice (216), pentru depasirea masei totale maxim autorizate (59), pentru lipsa unor documente ale soferului (202), ale vehiculului (162) sau ale operatorului de transport (34), precum si pentru alte abateri (995). De asemenea, s-au dispus sase imobilizari, pe fondul constatarii unor defectiuni tehnice.
La transport de marfa au fost controlate 20.814 vehicule si aplicate 7.132 de sanctiuni. Si aici cele mai multe au fost date tot pentru neutilizarea centurilor de siguranta (1.511), in timp ce 973 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteza, iar 59, pentru …

Articole similare