Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Echipa De Rooy-Iveco se pregateste pentru editia din 2013

La a cincea editie organizata pe continentul sud american, Dakar 2013 va fi gazduit de trei tari care si-au dezvaluit deja secretele in fata concurentilor in ultimii ani. Intre 5 si 20 ianuarie 2013, pilotii vor parcurge mai bine de 8.000 km si vor traversa Peru, Argentina si Chile. Traseul s-a modificat si pentru Dakar 2013: punctul de plecare va fi capitala peruana Lima, iar linia de sosire va fi trecuta in Santiago (Chile). Echipa Petronas De Rooy Iveco, al carei membru este castigatorul de anul acesta, a inceput deja munca de pregatire pentru competitia din 2013.


Pentru Dakar 2013 nu va fi loc de improvizatie, dificultatile fiind constante. Pentru a ajunge la final, competitorii vor trebui sa cucereasca desertul Atacama si lantul muntos al Anzilor, capacitatea de adaptare fiind vitala pentru a trece de la un tip de condus la altul, dupa cum impune traseul.
Raliul Dakar este o aventura umana fara egal a carei istorie a inceput in cele mai fine deserturi ale lumii, fiind competitia sportiva care aduce cele mai mari provocari.
Curajul, determinarea, angajamentul si, cel mai important, increderea sunt elementele-cheie ale succesului.

Batranul De Rooy ramane la carma echipei si in 2013
„A fost emotionant sa ma intorc in echipa. Dakar 2012 mi-a depasit cele mai salbatice visuri“, a spus Jan de Rooy, managerul echipei Petronas de Rooy Iveco. La cererea fiului sau, Gerard de Rooy, a mai oferit o sansa competitiei si a reusit sa mentina echipa pe podium. In viata de zi cu zi, controleaza o companie cu 1.000 de angajati, asa ca administrarea unei echipe de 37 de fanatici nu a fost o sarcina prea dificila pentru Jan De Rooy. Iar pentru 2013 echipa a ajuns la 40 de membri.
„Din cand in cand ma gandesc ca este vremea sa ma retrag, dar de fiecare data cand fac asta cineva vine cu o propunere pe care nu o pot refuza“, a mai punctat De Rooy tatal. Pentru Jan „nu“ nu este o optiune. In varsta de 69 de ani, capitanul echipei nu se gandeste la pensionare sau la editiile viitoare ale raliului, pentru ca nu-si face niciodata planuri in avans. „Prima data sa terminam treaba pentru Dakar 2013.“
Si anul viitor tot cinci piloti se vor alinia la linia de start: Gerard de Rooy (32 de ani), Hans Stacey (54), Miki Biasion (54), René Kuipers (52) si Jo Adua (59 de ani).
„A fost un an memorabil, unul cu o varsta de aur, si nu doar pentru ca am castigat raliul Dakar, ci pentru ca a fost la 25 de ani dupa ce tatal meu a castigat acelasi raliu“, a declarat mezinul Gerard De Rooy.
Acesta a debutat in 2002 in competitia Dakar. „Tatal meu era pilot in anii ‘80 si asa am intrat in contact cu industria. In plus, detinem si o companie de transport si sunt in contact permanent cu camioanele. De aici porneste si pasiunea mea pentru camioane.“
De Rooy fiul recunoaste ca influenta tatalui sau a fost foarte puternica, dar fiecare sofer are propriul stil de condus si de actionat sub presiune.

Articole similare