Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aventura extrema pana la capat

Pentru Renault Trucks, 2009 va ramane, fara indoiala, anul Cape to Cape, cel mai mare eveniment in care a fost implicat anul trecut un producator de camioane. Expeditia a presupus mai multe provocari importante, cum ar fi strabaterea a 30.000 km, pe trei continente – Europa, Asia si Africa – de la Capul Nord, din Norvegia, pana la Capul Bunei Sperante, echipajul fiind format din mai mult de 60 de membri la bordul a 12 vehicule, echipate cu motorizari nepoluante pe tehnologie SCR, in cele mai provocatoare conditii. In ciuda crizei economice, expeditia a fost dusa pana la capat conform planului initial.
 

Operatiune tehnica si comerciala majora, Renault Trucks Cape to Cape Adventure s-a bucurat de o ampla actiune de mediatizare, peste 1.300 de mijloace de comunicare in masa difuzand informatii despre aceasta desfasurare de forte majora, concretizata in 300 de comenzi si 500 de contracte aflate in negociere.

La un an dupa inceperea aventurii Cape to Cape, Renault Trucks a facut cunoscut bilantul actiunii, duse pana la capat conform asteptarilor. Astfel, pentru prima data, vehiculele echipate cu motoare Euro 4 au fost testate pentru mai mult timp, la diferite altitudini – de la 420 m sub nivelul marii la mai mult de 4.200 m – intr-o gama de temperaturi de la -25 (in Norvegia) la +58oC (Etiopia). A fost o buna ocazie pentru tehnologia SCR sa-si dovedeasca fiabilitatea, expeditia Cape to Cape fiind un test in conditii reale pentru camioanele utilizate.
Multe imbunatatiri au fost facute in timpul calatoriei, in special in ceea ce priveste tehnologia racordurilor si, de asemenea, a capacitatilor electrice si electronice. Ca si la alte vehicule din gama, tehnologia 4×4 si-a demonstrat din plin anduranta si rezistenta. Pus la incercare si testat in raliuri precum Dakar, Renault Kerax si-a dovedit robustetea, avand insa nevoie de putin mai multe operatiuni de intretinere.
Peste 60 de soferi din randul angajatilor companiei din 13 tari diferite au condus cele sase Kerax si sase Sherpa Euro 4 in timpul celor patru luni de aventura de la Capul Nord la Capul Bunei Sperante. Cele mai interesante momente ale aventurii Cape to Cape vor fi disponibile pe suport tiparit, dar si in cele doua filme, ce vor fi difuzate pe diferite canale de televiziune.

O operatiune de vanzari
Mai mult de 150 de clienti Renault Trucks s-au alaturat caravanei Cape to Cape, fiind organizate peste 15 evenimente, in diferite puncte ale traseului, la care au fost invitate intre 100 si 400 de persoane, in functie de tara. Cea mai numeroasa participare a fost la Moscova, Kiev si Istanbul. In total, mai mult 3.000 de clienti au participat la evenimentele organizate in timpul calatoriei, inregistrandu-se 300 de comenzi concrete, mai ales din tari ca Rusia, Polonia, si chiar state africane, alte 500 fiind in curs de negociere.
In timpul desfasurarii expeditiei au fost semnate si cateva contracte cu armata. Negocierile pentru acestea se desfasurau de ceva timp, insa impactul vizual a fost foarte puternic.

Cape to Cape in cifre
Plecarea a avut loc din Norvegia, de la Capul Nord, in prima zi a lui martie 2008, iar punctul final al calatoriei a fost atins in iulie 2009, in Africa de Sud, la Capul Bunei Sperante.
Cele 12 vehicule Renault au strabatut 30.000 km, traversand 17 tari.
Cei 60 de soferi care au condus camioanele Renault Trucks au fost selectati din 250 de candidati, reprezentand 13 nationalitati, din diferite colturi ale lumii.
Camioanele angajate in aceasta calatorie, presarata cu diverse evenimente, unele fericite, altele mai putin, au fost incarcate cu 6 t de echipamente si scule pentru reparatii si cu 32 de cutii cu piese de schimb.
De asemenea, pentru membrii echipajului au fost incarcate 5 t de alimente conservate si o tona de apa imbuteliata, precum si 200 kg de medicamente, pentru diferite situatii.
Pe langa cele 500 de contracte aflate in negociere, operatori din Rusia, Polonia, Ungaria, Turcia, Argentina si Africa de Sud au comandat 300 de vehicule.
Pe parcursul evenimentului au fost vizati 3.000 de clienti si au fost organizate 15 evenimente comerciale.
Evenimentul a fost mediatizat in circa 100 de tari, inregistrand aproximativ 1.300 de aparitii atat pe audio-vizual, cat si in presa scrisa.
Cea mai lunga etapa a expeditiei a fost de 16 ore, in care s-au parcurs 624 km, in Namibia, iar cea mai scurta, de 25 km, in desertul Namib.
In aceasta expeditie au fost atinse altitudini extreme, de la -420 m la +4.200 m, iar temperaturile au fost cuprinse intre -25 si +60oC.
6.000 de copii ale cartii „Cape to Cape, de la Capul Nord la Capul Bunei Sperante“, atat in engleza, cat si in franceza, vor fi disponibile la vanzare, iar alte 6.000 de exemplare vor fi distribuite reprezentantelor Renault Trucks din toata lumea.

Articole similare