Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tranzit a premiat cei mai eficienti operatori de transport si logistica

Pe 25 octombrie a avut loc la Cluj-Napoca Gala Tranzit de premiere a celor mai eficienti transportatori si operatori de logistica din Romania. La eveniment au participat circa 460 de manageri de transport si logistica, precum si furnizori de servicii si produse pentru firmele din aceasta industrie, ceea ce face din Gala Tranzit cel mai important eveniment din industria transporturilor si logisticii organizat vreodata in Romania.
Pe durata conferintei care a precedat Gala, firmele de transport si cele de expeditii au discutat problemele legate de tarifele mici, care nu le permit furnizorilor de transport sa se dezvolte si nici sa isi acopere costurile.

 

Urmarea se vede in invechirea continua a parcului auto national, decapitalizarea si chiar falimentul multor firme de transport.
De asemenea, continuarea pregatirilor pentru controlul placutelor cu mase si dimensiuni de pe vehiculele de transport marfa, cat si a celor pentru licentierea masiva a vehiculelor de 2,4-3,5 t, in ciuda protestelor si argumentelor aduse de transportatori in vederea anularii acestor masuri legislative, au fost discutate impreuna cu asociatiile profesionale si reprezentantii autoritatilor. Transportatorii au discutat si despre posibilitatea organizarii unor ample manifestari de protest pana la sfarsitul anului, in cazul in care Ministerul Transporturilor nu le va raspunde favorabil revendicarilor.
Explicatii pe larg privind aceste teme si modul cum se pot rezolva anumite probleme legate de asigurari sau de siguranta cardurilor va oferim in articolele urmatoare.

Dianthus Company, pentru a doua oara consecutiv „cea mai eficienta companie de transport din Romania”.

Transpeco – cea mai eficienta companie din transporturile specializate
Dianthus Company se mentine in topul celor mai profitabile firme de transport din Romania, inregistrand cel mai bun profit la finalul lui 2012 (2,5 milioane de euro), fiind devansat numai de Transpeco Logistics & Distribution, cu 9,1 milioane de euro, a carei cifra de afaceri este obtinuta numai 30% din transporturi, restul provenind, asa cum ii spune si numele, din activitati de distributie de produse petroliere.
Cele doua companii sunt in fruntea clasamentului si la media profitabilitatii pe ultimii patru ani – 7,3 milioane de euro Transpeco si 1,4 milioane de euro Dianthus.
Printre criteriile care au stat la baza alegerii celui mai eficient operator de transport din Romania s-au numarat si gradul de indatorare al firmei, inovatia si gradul de noutate al echipamentului cu care lucreaza – camioane, softuri de management si control al costurilor etc. – bunul renume in fata angajatilor, furnizorilor si clientilor, respectarea legislatiei (numarul de amenzi luate in ultimul an si gradul de gravitate a incalcarilor legislatiei, calitatea managementului etc.).
Pe locurile doi si trei s-au clasat Duvenbeck si Com Divers Auto Ro, care au terminat, de asemenea, cu rezultate foarte bune anul 2012.
Printre finalisti s-au mai numarat …

Articole similare