Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco Magirus recompenseaza eforturile pompierilor

La sfarsitul anului trecut, fabrica de echipamente si autospeciale pentru pompieri Iveco Magirus Brandschutztechnik a organizat, in premiera, o competitie care sa recompenseze serviciile dificile ale brigazilor de pompieri. Astfel, plecand de la succesul la nivel national din Germania din 2012, Concursul International „Conrad Dietrich Magirus Award 2013”, desfasurat la Ulm, a cautat cea mai buna echipa de pompieri din lume.
 

Surprinzator sau nu, pe locul secund in „Top 3 Winner” s-a clasat o echipa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” din judetul Botosani, devansata de Departamentul din Palermo, care a devenit „Cel mai bun departament de pompieri din lume“, pe locul al treilea clasandu-se echipa din Mooskirchen (Austria).

Premiul este dedicat lui Conrad Dietrich Magirus, fondatorul unuia dintre primele servicii de pompieri voluntari din Germania, la Ulm (1846), si al companiei Magirus. Cu ideile sale tehnice, acesta a revolutionat metodele de lupta impotriva incendiilor si a contribuit cu imbunatatiri majore in managementul situatiilor de urgenta si impotriva incendiilor din Germania si din intreaga Europa, de-a lungul catorva decenii.
Echipa castigatoare, formata din 10 membri, a fost recompensata cu o deplasare la cel mai faimos centru din lume, Departamentul de Pompieri al orasului New York (FDNY), si cu vizite la Academia de instruire „The Rock“ si pe cel mai modern vas din lume, „Marine 1“.

Recunoasterea unui serviciu lipsit de egoism
In timpul ceremoniei, cei 400 de invitati au experimentat intreaga gama de provocari cu care se confrunta pompierii in fiecare zi, de la lupta cu focul incapatanat din paduri la recuperarea unor familii de pe mare sau din furtuni severe de zapada, de la explozii pana la un puternic incendiu dintr-un tunel de autostrada. „Multi pompieri nu vad munca proprie ca pe o profesie, ci ca pe o chemare. Insa ei platesc un pret mare pentru asta, de la nenumarate ore din zi si din noapte la datorie pana la o munca zilnica grea, cu riscuri ridicate. Mai mult, acestia nu primesc intotdeauna recunoasterea pe care o merita“, a spus Antonio Benedetti, managing director al Iveco Magirus.
Departamentul de pompieri din Palermo a castigat locul intai cu o actiune desfasurata intr-o noapte de decembrie, cand a fost solicitat sa examineze structura unei cladiri vechi, cu patru etaje. Dupa observarea fisurilor si crapaturilor din pereti, echipa si-a dat seama ca situatia este extrem de serioasa. Ca atare, a inceput imediat sa evacueze cladirea, insa opt minute mai tarziu intregul edificiul a colapsat. Atunci pompierii italieni au reusit sa salveze 15 persoane din cladire, insa alte patru si-au pierdut viata. „O astfel de performanta presupune multi ani de experienta si o echipa sudata formata din entitati individuale care se pot baza complet una pe cealalta“, a spus Michel Bour, secretar general al Asociatiei Internationale a Serviciilor de salvare si de pompieri (CTIF).

Articole similare