Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

„Mecanicul Anului“, la a patra editie

Gandit initial ca un eveniment dedicat exclusiv celor peste 4.500 de cursanti ai organizatorului, Academia de Mecanici AD Auto Total, „Mecanicul Anului” si-a deschis, luna trecuta, portile tuturor mecanicilor profesionisti din Romania. Sub sloganul „Alege originalul”, acesta este singurul eveniment de profil din tara si ofera participantilor posibilitatea de a-si testa cunostintele in domeniu, recompensandu-i, in acelasi timp, pe castigatori cu premii atractive.

Editia din 2014 a concursului „Mecanicul Anului“, desfasurata la Bucuresti, a reunit la etapa finala nu mai putin de 200 de participanti, cei mai buni dintre toti cei peste 1.500 de inscrisi la concursul online.
 

Anul acesta au fost adaugate noi sectiuni probelor de mecatronica (diagnoza computerizata), vulcanizare si mecanica. Au participat, asadar, primii 100 clasati la proba de diagnoza, primii 50 la mecanica si primii 50 la proba de vulcanizare. Finala a debutat cu un exament scris. Primii 10 concurenti calificati au intrat la proba „pupitrelor“, unde au avut de raspuns la 40 de intrebari, cu cate trei variante. Iar primii doi clasati au mers mai departe la proba practica: finala de diagnoza. Aceasta a fost si cea mai interesanta din tot concursul, intrucat premiul a constat intr-un autoturism Hyundai i20. Cei doi concurenti au trebuit sa identifice eroarea indusa de profesorii Scolii pentru Mecanici AD Auto Total pe cele doua masini Hyundai i20 folosite in concurs, sa repare vehiculele si sa le porneasca fara ca martorii din bord sa se aprinda. Locul intai i-a revenit lui Laurentiu Mihalache, din Timisoara, care a castigat titlul de „Mecatronistul/Diagnosticianul Anului 2014“, in timp ce pe pozitia secunda s-a situat Malan Radu, din Oradea, care a primit un iPad 4.
Cei cinci concurenti din finala de mecanica au avut de inlocuit placutele de frana ale unui Audi A6 cu un set nou, marca Textar. Petru Borbely, din Cluj, si-a pastrat si in acest an titlul de „Mecanicul Anului“, castigat in 2013, si a primit premiul in valoare de 2.000 de euro.
Cei mai buni 10 concurenti la proba teoretica au avut …

Articole similare