Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cat mai multe produse si servicii sub acelasi acoperis

Din 2008, centrele EVW Holding pun tot mai mult accent pe oferirea de servicii de intretinere/reparatii si pentru camioanele altor producatori. Datorita acestei noi activitati, dar si ca urmare a demararii proiectului de buy-back/trade in si pentru alte marci, in 2009, compania a inceput sa comercializeze si alte vehicule grele second-hand decat DAF. Iar ponderea noilor activitati in totalul cifrei de afaceri creste constant.
 

Decizia de a asigura service multimarca a venit, asa cum declara Radu Nicolae, director after-sales in cadrul EVW Holding, „la solicitarea clientilor care, multumiti de reparatiile efectuate la camioanele DAF, au solicitat sa-si repare toate vehiculele, indiferent de marca, in atelierele noastre.
De asemenea, am fost, pentru mult timp, singurul importator de autocamioane care asigura service pentru remorcile/semiremorcile clientilor, indiferent de producatorul lor.“
Initial, centrele EVW Holding ofereau, pentru alte marci de camioane, servicii simple, cum ar fi schimb de ulei sau ITP, insa, tot la cererea clientilor, gradul de dificultate a interventiilor a crescut, dupa ce intre timp demarasera lucrarile la remorci/semiremorci, „pe care alte reprezentante le refuzau“.
Pentru asta, toate centrele EVW Holding au avut nevoie sa obtina autorizatii de la RAR, iar acestea sunt reinnoite anual.
Primii pasi in asigurarea de service multimarca au constat in investitii in documentatie, scule speciale si echipamente de diagnoza si training care sa permita extinderea gamei de reparatii si efectuarea lor cu succes. Este vorba de reglaje de directie, reparatii la incalzitoare auxiliare, motoare, cutii de viteze, sisteme de franare si instalatii electrice.
In prezent, toate service-urile EVW Holding sunt echipate cu stand pentru reglat directia, instalatii de diagnosticare a sistemelor de aer conditionat si de verificare a tahografelor si testere multimarca pentru diagnosticarea tuturor tipurilor de vehicule comerciale, inclusiv autocare si remorci/semiremorci. Investitia totala pentru dezvoltarea programului multimarca se ridica la circa 250.000 de euro, asa cum declara reprezentantii companiei, iar planuri de dezvoltare exista in continuare. Un punct important il reprezinta reparatiile la autocare – nu doar la cele cu motor DAF – EVW Holding avand, in acest sens, conventii de colaborare cu mai multi producatori.
Si contractele de service sunt  disponibile si pentru camioanele altor marci, in aceleasi conditii in care sunt incheiate cu posesorii de DAF.
In prezent, gradul de ocupare a centrelor DAF din Romania este de peste 95%, fata de 90% anul trecut, asa cum declara Radu Nicolae. Iar printre planurile EVW Holding legate de extinderea retelei se numara inaugurarea, in 2010, a centrelor de vanzari si service din Gilau si Craiova.

Doua milioane de euro in piese noi si SH, pentru DAF si alte marci
Activitatea multimarca este sustinuta si de conceptul „One stop shop“, care permite achizitionarea, din aceeasi locatie, a tuturor serviciilor si pieselor de schimb (TRP – Truck Related Parts – inclusiv piese multimarca ce beneficiaza de garantie DAF) si anvelope.
„Deoarece si pretul, si calitatea sunt foarte importante, prin programul TRP se ofera preturi mici la piesele de schimb, comparativ cu service-urile marcii respective, si garantie DAF si in ceea ce priveste lucrarile efectuate. Clientii apeleaza la noi si datorita relatiei cladite in timp si pentru ca stiu ca pot remedia rapid defectiunile, cu costuri scazute.“
In prezent, valoarea stocului tuturor centrelor EVW Holding depaseste doua milioane de euro, din care 81% reprezentat de piese pentru DAF si restul, de cele pentru alte marci, din care se fac si vanzari directe catre clienti, „o activitate dinamica, ce ia tot mai mult avant“.
Mai noua in oferta EVW Holding e comercializarea de piese second-hand – motoare, cutii de viteze, diferentiale si alte repere reconditionate la standarde inalte.

Creste ponderea activitatilor multimarca
In 2010, din totalul vehiculelor second-hand vandute de EVW Holding, 85% au fost DAF si restul, alte marci de camioane, plus semiremorci, asa cum declara Adrian Gorcea, sales&marketing manager EVW Holding. 80% din cifra de afaceri a service-ului este realizata din repararea camioanelor DAF si cate 10% de la alte marci de camioane, respectiv de la semiremorci, in timp ce anul trecut ponderea camioanelor DAF era ceva mai mare, de 85%.

Articole similare