Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trofeul ramane in familia VW

Noul VW Crafter a fost ales Vanul Anului 2017, fiind incununat cu prestigiosul premiu IVOTY si preluand stafeta de la fratele mai mic, Transporter 6, castigatorul de anul trecut. In cei 25 de ani de cand se organizeaza International Van of the Year award (IVOTY), doar doi producatori de vehicule comerciale usoare au reusit performanta unor victorii consecutive, iar acum VW Vehicule Comerciale se alatura acestui grup exclusivist.
 

Anul acesta competitia a fost una extrem de stransa, 10 noi modele fiind lansate de curand, astfel ca misiunea membrilor juriului nu a fost deloc usoara. Cei 24 de jurnalisti de la revistele de specialitate de top din Europa, printre care si Tranzit, au efectuat procesul de selectie in doua etape, in urma acestuia Volskwagen Crafter ajungand la 191 de puncte, cu opt mai multe decat principalii contracandidati – PSA Peugeot Expert/Citroën Dispatch (Jumpy) si Toyota Proace – in timp ce, cu 145 de puncte, noul Iveco Daily (Euro 6) a obtinut pozitia a treia. Finalistii situati pe pozitiile imediat urmatoare au fost Ford Transit Custom Euro 6 si noul Hyundai H350. Voturile au fost trimise individual de fiecare membru al juriului catre o institutie independenta (Asociatia Transportatorilor Rutieri din Marea Britanie – RHA), care a comunicat presedintelui juriului rezultatele.
Cea de-a doua generatie a lui VW Crafter se caracterizeaza printr-un design nou, fiind dezvoltata independent de VW Vehicule Comerciale. Cu patru modele de baza, vanul usor poate fi comandat in trei lungimi si inaltimi diferite, cu tractiune fata, spate sau integrala, cuplata la o transmisie manuala sau automata. Vehiculul este disponibil cu un volumul de incarcare de pana la 18,4 m3 si are o masa totala maxima autorizata intre 3,5 si 5,3 t. VW Crafter va fi produs la noua fabrica a producatorului german din Wrzesnia (Polonia).
„Noul Crafter reprezinta o fuziune intre focalizarea pe produs si orientarea catre client. Cu alte cuvinte, am dezvoltat acest vehicul din punctul de vedere al clientului“, a declarat seful diviziei de vehicule comerciale din cadrul VW, Dr. Eckhard Scholz.
Iar juriul IVOTY a apreciat in mod deosebit confortul, designul, siguranta si manevrabilitatea, considerand ca noul model va fi un succes datorita configuratiilor generoase si variantelor multiple.
Anuntul oficial si inmanarea prestigiosului premiu au fost facute in cadrul unei ceremonii speciale la IAA Hanovra, pe data de 21 septembrie. „Felicitari pentru VW Vehicule Comerciale pentru cele doua victorii succesive in cadrul premiilor IVOTY, cu noul Crafter, ce preia stafeta de la Transporter. Ca de obicei, a fost o competitie stransa, si pe aceasta cale doresc sa adresez complimente grupului PSA pentru fabricarea unui excelent si inovativ produs pe piata LCV-urilor. Demna de remarcat este si investitia VW Vehicule Comerciale nu numai in dezvoltarea unui produs de sine statator, ci si in constructia lui intr-o noua fabrica. Ii dorim noului Crafter mult succes“, a punctat si Jarlath Sweeney, presedintele juriului IVOTY.

Articole similare