Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nissan Navara Dark Sky, observatorul spatial mobil

Nissan a ales IAA Hanovra pentru a-si prezenta cel mai nou concept, Navara Dark Sky. Cea mai noua realizare a Nissan Intelligent Mobility, vehiculul este dotat cu tehnologia de asistenta la conducere ProPILOT, care a fost evoluata pentru a-l transforma in cel mai capabil pick-up pentru tractare sigura si eficienta.
Conceput in Regatul Unit, in colaborare cu Agentia Spatiala Europeana (ASE), vehiculul concept functioneaza ca un laborator de astronomie mobil, avand un telescop inovator din clasa observatoarelor de varf montat pe o remorca off-road personalizata. „ASE cartografiaza stelele cu o precizie fara precedent folosind satelitul Gaia, care a descoperit deja peste un miliard de stele. Conceptul Nissan Navara Dark Sky aduce o contributie la acest proiect, ajutand astronomii sa monitorizeze indeaproape universul din locatii greu accesibile, asa-numitele «ceruri intunecate» – departe de stralucirea nocturna a zonelor urbane, lucru care rapeste din vizibilitate“, arata Nissan intr-un comunicat de presa.
 

Vehiculul integreaza o serie de tehnologii inteligente, care au fost modernizate pentru a satisface nevoile clientilor de vehicule comerciale: ProPILOT imbunatateste comanda soferului prin combinarea tehnologiilor Nissan Intelligent Cruise Control si a tehnologiilor de asistare a directiei. Acesta mentine distanta fata de autovehiculul in fata, pastrand in acelasi timp masina si platforma centrate in timpul deplasarii pe o singura banda – chiar si in curbe.

Articole similare