Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

An marcat de nesiguranta

Pentru KB Trading, reprezentanta Knorr-Bremse in tara noastra, anul trecut a fost mai bun decat 2012: atat vanzarile generale prin reteaua de dealeri, cat si cele directe prin KB Trading au fost in usoara crestere, ca volum si ca cifra de afaceri, iar profitul net a fost putin mai mare, chiar daca marjele sunt tot mai reduse.

Pentru piata transporturilor si a pieselor de schimb, anul trecut a fost marcat de nesiguranta si de sincopele sinusoidale in vanzari.
 

„Feed-back-ul primit de la parteneri este foarte ingrijorator si atrage atentia asupra lipsei de predictibilitate a pietei, cauzele fiind inconsecventa guvernarii, intreruperea investitiilor mari, falimentele rasunatoare ale unor firme mari care au tras dupa ele si pe altii, din cauza datoriilor in lant, flotele care lucreaza la jumatate de capacitate etc. Toate acestea au avut un impact negativ asupra pietei noastre, generand o stare de expectativa crescuta“, considera Babos Zoltan, director KB Trading.
Per total, vanzarile din Romania sunt bune, in crestere, in comparatie cu alte filiale KB din regiune, si „mare parte a pietei KB din sud-est, adica filialele coordonate de KB Ungaria, din Estonia pana la Slovenia si pana la Urali, sunt in crestere, dar sunt si cateva tari care stagneaza sau sunt in descrestere“.
Pentru acest an, reprezentantul KB estimeaza un usor progres al pietei, similar celui de anul trecut, atat in Romania, cat si in Republica Moldova, piata care tine de reprezentanta din tara noastra.
In ceea ce priveste KB Ungaria, de care tine si Romania, 2014 va fi un an foarte important, pentru ca in primavara Knorr-Bremse inaugureaza o fabrica, investitie greenfield, la Kecskemét. Aceasta va fi una din cele mai moderne fabrici Knorr-Bremse din lume, cu linii de productie noi si eficient trasate, CNC-uri performante, centru logistic inglobat, centru modern de testari si R&D etc.

Piesele ieftine nu prea afecteaza activitatea KB
Invechirea continua a flotei de camioane din Romania poate fi unul dintre motivele care au generat cresterea de vanzari de piese KB, …

Articole similare

Ad