Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un parteneriat de tip win-win

Pe o piata inca marcata de recesiunea din ultimii ani, Wabco Holdings a raportat in trimestrul al treilea din 2014 vanzari de 707,3 milioane de dolari, in crestere cu 4,5% fata de 2013. Insa mai mult de jumatate din aceasta majorare (2,7%) este datorata pasului inspirat, cu beneficii de ambele parti, realizat in februarie 2014, de a achizitiona specialistul belgian in sisteme de management al flotelor Transics International. Astfel, pe de o parte, noua filiala a pus umarul la consolidarea pozitiei Wabco pe piata, iar pe de alta, aceasta va putea beneficia de know-how-ul companiei-mama si de partenerii ei pentru a se transforma dintr-o societate la nivel local intr-una globala.
 

Lider mondial in furnizarea de tehnologii si sisteme de control pentru siguranta si eficienta vehiculelor comerciale, Wabco face in continuare pionierat in tehnologiile mecanice, mecatronice si electronice pentru sistemele de franare, de stabilitate si de automatizare a transmisiilor furnizate celor mai mari producatori de camioane, autobuze si remorci din lume.

Identitati diferite, clienti comuni
Cu 11.000 de angajati (1.650 de ingineri) in 34 de tari si vanzari de 2,7 miliarde de dolari in 2013, Wabco Holdings a raportat in al treilea trimestru din 2014 vanzari de 707,3 milioane de dolari, in crestere cu 4,5% in monedele locale din urma cu un an (+4,5% si in dolari SUA), din care 2,7% vin de la rezultatele consolidate in trimestrul al treilea din 2014 ale noii filiale Transics International.
Insa achizitionarea Transics nu a avut in vedere integrarea in propriul portofoliu, ci oferirea posibilitatii de a-si pastra identitatea. „Pastram business-ul asa cum era, dar il ajutam sa creasca mai rapid, chiar sa devina o companie globala. Transics este o firma belgiana cu acoperire doar intr-o anumita zona a Europei, in special in Benelux, Franta, o parte din Germania si Spania, in vreme ce Wabco este un jucator care, colaborand cu flote la nivel mondial, le poate deschide multe usi“, a punctat Nick Rens, WABCO President, Trailer Systems, Aftermarket and Off-Highway Division. „Wabco aduna o serie de date despre camion si remorca (sisteme de franare, senzori s.a.) care pot fi transmise mai departe, catre flote, prin intermediul tehnologiei Transics. Pe de alta parte, datele colectate pot ajuta flotele sa creasca siguranta si eficienta operatiunilor.“
In situatia in care si clientii catre care livra Transics sisteme telematice (de exemplu, Krone) sunt clienti Wabco, s-au derulat in continuare contractele cu acestia, reteaua de vanzari fiind practic aceeasi. „Chiar daca am crescut destul de repede de cand suntem impreuna, avem capacitatea corespunzatoare de a face fata ritmului. Este adevarat ca Transics este o companie mica si trebuie sa fie un pic mai atenta la investitii, insa daca Wabco decide sa investeasca in business, are acest potential“, a mai spus Nick Rens, subliniind ca, pana in prezent, reactiile venite dinspre flote sunt pozitive.

Articole similare

Ad