Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sub semnul economiei si ecologiei

Cum constructorii de vehicule sunt tot mai preocupati de reducerea consumului de carburant, si implicit a emisiilor poluante, nu ne mira faptul ca la IAA Hanovra marii producatori de piese si componente au mers umar la umar cu acestia, cu standuri puse, de asemenea, sub semnul economiei si al ecologiei. Astfel, Mann+Hummel a propus vizitatorilor o selectie de filtre de aer, de combustibil si filtre pentru cabina, dar si solutii care reduc consumul de combustibil prin scaderea pierderilor aparute prin frecare interna in motor, in vreme ce Dana Holding Corporation a prezentat o gama completa de tehnologii avansate care sprijina flotele in a fi mai profitabile, precum tehnologia EGHR, ce permite imbunatatirea consumului cu 3%.
 

Chiar daca se observa o tendinta de internalizare a fabricarii unor componente de catre producatorii de vehicule si remorci, companiile specializate nu se simt amenintate, produsele premium obtinute ca urmare a investitiilor masive in facilitati si mai ales in R&D fiind principalul beneficiu oferit de acestea.

Mann+Hummel „profita“ de conjunctura economica mai buna din Europa
Vanzarile grupului Mann+Hummel au crescut in prima jumatate a anului cu 74 de milioane de euro (+5,6%), pana la 1,39 miliarde de euro (fata de 1,32 miliarde de euro pentru aceeasi perioada a anului anterior), iar dupa ajustarea in functie de ratele de schimb valutar cresterea vanzarilor se ridica la 8,3%. „Comparativ cu anul precedent, cresterea vanzarilor s-a accelerat, insa aceasta performanta ramane in urma obiectivele noastre ambitioase“, a explicat Manfred Wolf, presedinte si manager general al Mann+Hummel, referindu-se in acelasi timp si la continua presiune a competitiei, la conflictele din Orientul Mijlociu si Ucraina, dar mai ales la sanctiunile impotriva Rusiei, care deja au un impact negativ asupra economiilor majoritatii tarilor UE.
„Piata auto din SUA a luat amploare in ultimele luni si putem profita de asta. Tabloul este foarte diferit in America de Sud, unde poate fi observata o tendinta de scadere“, a mai spus Wolf, subliniind ca pe pietele asiatice China ramane principalul motor. Aici, Mann+Hummel beneficiaza in mod disproportionat de cererea puternica pentru masini si de cererea venita de la cele cinci unitati de productie pe care le are in aceasta tara.
Potrivit Barometrului Economic VDA, statele UE cele mai afectate de criza, precum Portugalia, Spania si Grecia, raporteaza o crestere puternica a inmatricularilor de masini noi, Mann+Hummel beneficiind de noua conjunctura. „Eroziunea vanzarilor din aceste tari s-a oprit in cele din urma, ceea ce a condus la o cerere vizibil imbunatatita pentru filialele noastre.“

Solutii customizate, in beneficiul clientilor si al mediului
Pentru Mann+Hummel, ca si pentru alti producatori, IAA este unul dintre cele mai importante targuri din industrie, mai ales ca evenimentul ofera expertilor in filtrare oportunitatea de a intra in contact direct cu clientii din intreaga lume si de a le prezenta …

Articole similare

Ad