Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un an bun pentru Krone, dar sub asteptari pentru specializate

CTE Trailers a vandut pana la 1 decembrie 2013 circa 500 de semiremorci noi Krone, 40 Meiller si 60 Faun, Schmidt, Faymonville si Müller Mitteltal la un loc, unele dintre aceste marci fiind chiar lideri de piata pe segmentul lor. Pana la final de an se estima contractarea a inca 60 de unitati, cele mai multe Krone. De altfel, aceasta marca a inregistrat si singura crestere fata de 2012, celelalte fiind afectate fie de stagnarea activitatii in constructii – Meiller si Faymonville – fie de nefinalizarea unor licitatii pentru lucrari publice – Faun si Schmidt. Insa de la 2014 se asteapta rezultate mai bune pe toate segmentele.
 

Dintre semiremorcile Krone, 262 sunt prelate Mega – si dintre ele 30% sunt modele Multos, cu echipare pentru transport de anvelope – 222 sunt prelate Profi, 16 frigorifice Cool si 11 sunt modele Coil Liner, pentru transport de bobine de tabla. Acestea din urma au inceput sa fie tot mai solicitate si in Romania, dupa ce, asa cum aminteste Mihai Dinu, managing partner CTE Trailers, „in 2006 am fost primii care am vandut un model Mega Coil Liner in Romania, la International Lazar Company. Acest produs este singurul de pe piata special conceput pentru transport de bobine, fiind extrem de rafinat, pe sasiu conceput anume – nu pe sasiul de la Profi sau de la variantele Mega – ranforsat, si cu suprastructura mult mai rigida. Cu Mega Coil Liner, Krone este lider in vestul Europei, in tarile cu traditie in domeniu, si nu are competitie pe aceasta gama, pentru ca ceilalti producatori ofera prelate standard cu o cuva in podea.“
Coil Liner se preteaza si la transport de marfuri generale, pentru un plus de flexibilitate in operare, iar din cauza sistemelor de ancorare are o greutate cu 700 kg mai mare decat a unei prelate standard.
Un alt model foarte specializat, si in acelasi timp o premiera pe piata romaneasca, este Multos cu certificat pentru transportul de anvelope, din care in 2013 s-au vandut in Romania aproximativ 60 de unitati.
Un alt producator reprezentat de CTE Trailers, Meiller, a lansat anul trecut o suprastructura basculabila semirotunda ranforsata, conceputa pentru tarile din Europa de Est, care a intrat in productia de serie pentru autotractoare 6×4 si 8×4 si „al carei pret ne va ajuta sa fim competitivi cu producatorii din alte tari. Am si adus in tara un astfel de produs, pe sasiu Scania 8×4, tocmai pentru a fi cunoscut si testat. Poate insa pe viitor sa facem stocuri, impreuna cu producatorii de camioane“, explica Adrian Anghelea, director de vanzari responsabil cu gama Meiller in cadrul CTE Trailers. Suprastructura are 18 m3, sasiu din doua lonjeroane, cu placa de ranforsare in spate si grinzi si traverse de ranforsare, podea, perete frontal, pereti laterali si oblon spate de 5 mm grosime, si include, printre dotarile optionale, protectie superioara a peretelui din fata si stabilizator pentru basculare.
CTE Trailers reprezinta in Romania si Faymonville, producator care in 2013 a adaugat gamei Max Trailer o semiremorca …

Articole similare

Ad