Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Serviciile de consiliere intregesc oferta

Anul trecut, operatiunile europene ale GE Capital au fost preluate de grupul chinez HNA. Preluarea va aduce grupului TIP Trailer Services o extindere a serviciilor oferite clientilor prin investitii importante in retea si echipamente. In plus, conducerea TIP Trailers si-a propus sa ofere si servicii de consiliere in activitatea de transport, avand deja exemple concrete in care mari companii europene de transport si logistica au obtinut o economie chiar si de 50% a costurilor dupa ce au colaborat cu ei.

Preluarea de catre HNA a TIP Trailers va insemna o serie intreaga de investitii atat in echipamente si retea de service, cat si in oameni.

Compania a investit deja in ultima perioada 12 milioane de euro in extinderea suprafetei de inchiriere si service. Cateva spatii au fost largite, dar au fost si construite unele noi. „Vrem sa oferim clientilor nostri mai mult decat o simpla inchiriere de vehicule. Compania noastra are o experienta de peste 50 de ani, asa ca avem si informatia necesara pentru a oferii servicii superioare clientilor. In acest sens, ne instruim atat personalul din vanzari, cat si pe cel din operational“, a explicat Rogier Laan, European Commercial GE.

Servicii integrate
De-a lungul anilor, Tip Trailers s-a transformat dintr-o companie de inchiriere intr-una de leasing si inchiriere, iar acum ofera in plus servicii de mentenanta pentru intreaga flota a clientilor, de management al anvelopelor si chiar de consiliere pentru reducerea costurilor si cresterea eficientei. „Investitiile in echipamente le vom face impreuna cu clientii nostri. Vom elabora un plan de investitii si vom stabili impreuna cum sa sustinem mai bine inlocuirea vehiculelor, cresterea firmei si planurile lor de viitor. Asta numim noi solutii croite pentru nevoile clientilor. Acum oferim in principal servicii de management al flotei si al anvelopelor“, a explicat Paul Beadle, European Operations Manager.
Totalul flotei administrate de Tip Trailers numara in prezent 80.000 de unitati, iar in doi ani va ajunge la 200.000. Aici sunt incluse atat vehiculele inchiriate, cat si cele pentru care se ofera servicii de mentenanta. Cele mai multe sunt semiremorci si cutii mobile, 3.500 sunt camioane si circa 2.000, alte vehicule comerciale. Odata cu venirea crizei, cererea de inchiriere pentru camioane a scazut, asa incat compania a renuntat la acest tip de inchiriere. „Piata camioanelor este dominata de producatori, asa incat este greu sa oferim servicii de valoare clientilor nostri in acest domeniu. Este foarte dificil sa faci profit mare din inchirierea de camioane, iar investitiile aici sunt importante, asa ca preferam sa investim in semiremorci. Dar, daca un client ne cere sa-i facilitam inchirierea unui ansamblu intreg, o putem face“, a precizat Rogier Laan.
De asemenea, Tip Trailers dispune si de o retea mobila de service in Europa, unde vor lucra circa 140 de mecanici pana in primavara anului viitor.

Articole similare

Ad