Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un an bun, conform asteptarilor

Liderul pietei romanesti de semiremorci a incheiat 2013 cu vanzari ceva mai mari decat in 2012, atat in ceea ce priveste produsele noi, cat si pe cele second-hand. Rezultatele bune se datoreaza in special cererii substantiale de prelate si frigorifice din partea clientilor romani, dar si solutiilor flexibile de finantare pe care le-a pus la dispozitie importatorul.
 

Printre noutatile aduse pe piata de Schmitz Cargobull Romania in 2013 se numara semiremorca-prelata certificata pentru cereale, care permite si transportul de marfuri generale la retur, pentru un plus de flexibilitate. Fata de modelul clasic de basculanta de 54 m3, cel nou are grosimea profilelor cu 30% mai mare, pentru mai multa robustete si pentru a putea raspunde solicitarilor de pe piata romaneasca. Incarcarea cerealelor se face prin tavan, descarcarea, pe partile laterale, iar materialele vrac se incarca pana la inaltimea de circa 1,5 m.
In plus, modelul S.KO Cool este disponibil acum cu perete circular pivotant, ce reduce mult timpul necesar curatarii, care in cazul produselor alimentare este absolut obligatorie imediat dupa descarcare, astfel ca se poate petrece si de cateva ori pe zi. Dezasamblarea peretelui circular standard dureaza circa 15 minute, dar noul model pivotant reduce timpul la un minut. Acesta poate fi deschis/inchis folosind o incuietoare rapida si o coarda de siguranta il blocheaza si previne deschiderea lui neintentionata in timpul curselor fara incarcatura. Iar un sticker cu instructiunile ii arata soferului cum se folosesc aceste dispozitive. Noul perete poate fi montat pe orice tip de semiremorca.
In ultimii doi ani, Schmitz a conceput numeroase imbunatatiri pentru semiremorca frigorifica, printre care se numara panelurile optimizate cu spuma NX17, pentru izolare mai buna, combinate cu o structura mai robusta, si colturile ranforsate ale usilor, pentru mai multa stabilitate si pentru a facilita deschiderea lor la rampa.
Compania si-a continuat politica de dezvoltare si auditare a retelei de service din Romania si la final de 2013 era pe cale sa semneze contracte cu parteneri din Oradea, Timisoara, Pitesti si Sebes, iar depozitul de piese de schimb din Bucuresti a fost dezvoltat si s-a ajuns la o cifra de afaceri de 1,2 milioane de euro din vanzarea acestora. Tot o noutate in 2013 a fost promotia pentru finantare desfasurata in colaborare cu Cargobull Finance, cu dobanda de 2,99%.

Vanzari cu 5% mai mari decat in 2012
Si din punct de vedere al vanzarilor, 2013 a fost un an bun. „Am reusit sa atingem cifrele pe care ni le-am propus, am castigat clienti noi si vom incheia anul cu circa 1.100 de unitati noi livrate in Romania – din care 75% sunt prelate, 15% sunt frigorifice si restul, basculante si alte produse – cu 5% mai multe decat in 2012. Aceste rezultate se bazeaza pe cateva achizitii semnificative ale unor clienti traditionali Schmitz“, declara directorul de vanzari al companiei, Eugen Stan.
Schmitz a vandut in 2013 la noi si aproximativ 500 de vehicule …

Articole similare

Ad