Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TRANSPORT DE MARFA / Volvo Trucks

Dupa lansarea, in 2012, a noului FH, Volvo Trucks si-a innoit anul trecut tot restul gamei – FL, FE, FM si FMX – care, pentru a sublinia apartenenta la aceeasi familie, au numeroase elemente de design, si nu numai, comune cu acesta. Dar despre ele puteti citi mai multe in articolul dedicat camioanelor lansate in 2013, precum si in pagina de prezentare a gamei de constructii.
 

In ceea ce priveste FH, acesta are cabina noua, foarte inalta si spatioasa, sisteme de asistenta menite sa diminueze consumul de carburant si un sasiu nou.
Volvo a introdus pe FH functia I-See, disponibila din 2013, un sistem conectat la senzorul de inclinare a transmisiei, si care obtine digital informatii despre topografie. Faptul ca sistemul nu depinde de harti il face mai sigur, deoarece obtine cele mai noi informatii. I-See poate memora 4.000 de pante, adica o distanta de 5.000 km, contribuind la obtinerea unei economii de combustibil de 5%, dar si a unei uzuri mai reduse a franelor si a anvelopelor.
Motorul D13 dezvolta de la 420 la 540 CP.
La recomandarea clientilor, producatorul suedez a indreptat parbrizul, refacand linia aerodinamica din designul cabinei. Astfel, volumul interior a crescut cu 1 m3, iar spatiile de depozitare sunt cu 300 l mai mari. Cabina noului FH este mare si din afara si din interior. Pentru a obtine podeaua plata si a crea spatiu suficient pentru motorul Euro 6, podeaua a fost ridicata cu circa 9 cm, in timp ce inaltimea interioara utila a cabinei este de 2,11 m. Scaunul soferului ofera suport lombar si lateral imbunatatit si se poate deplasa cu inca 4 cm inapoi, iar volanul poate fi reglat cu 20o in plus, prin comparatie cu versiunea anterioara. Latimea patului a crescut la 815 mm si s-au introdus saltele noi.
Panoul de bord grupeaza toate cadranele esentiale in mijloc, cu instrumentele mai putin importante in stanga si in dreapta, oferite digital. Noua cabina este si mai bine antifonata, noul motor a fost si el mai bine izolat, iar sasiul nu are vibratii care …

Articole similare

Ad