Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

OTP Leasing revine pe piata. Tinta anului 2014, IMM-urile

OTP Leasing a anuntat in toamna trecuta reluarea activitatilor de finantare, dupa suspendarea acestora, in noiembrie 2009. De atunci, compania a atacat in forta piata de leasing cu oferte de finanatare auto si de echipamente, vizand in special clientii din categoria IMM. Care sunt planurile celor de la OTP Leasing pentru Romania si cum vad anul 2014 pentru intreaga industrie?
 

OTP Leasing si-a pregatit indelung revenirea pe piata. A mizat totul pe ideea de transparenta si prudenta, fara a omite insa orice oportunitate care ar putea genera noi contracte. Pentru 2014, focusul este reprezentat de finantarile adresate segmentului companiilor, in special IMM-uri. Am stat de vorba cu Jozsef Tolnay, CEO OTP Leasing IFN S.A., pentru a afla cum anume vor fi implementate planurile OTP Leasing anul acesta si la ce provocari se asteapta.

Care sunt noutatile legate de prezenta OTP Leasing pe piata romaneasca?
Am revenit pe piata cu oferte de finantare auto si de echipamente, pentru persoane juridice, PFA-uri sau alte structuri comerciale. Vorbim despre achizitii complexe care furnizeaza servicii financiare transparente acordate clientilor, constand in vanzare directa pe site, in reteaua OBR, vendori, brokeri. Venim cu o strategie noua, adaptata realitatilor economice actuale, de aceea investim in consolidarea portofoliului si suntem atenti la orice oportunitate de dezvoltare din piata.
Care sunt noile planuri si strategia de dezvoltare?
Vom continua ceea ce am inceput in 2013, adica o activitate de finantare prudenta pentru sectorul corporate, in special IMM-uri. Finantarea pentru persoanele fizice o vom lasa in 2014 in subsidiar. Aceasta credem ca este cea mai buna directie strategica pentru noi, in acest moment.
Ce loc au vehiculele comerciale in aceasta strategie de dezvoltare?
In strategia noastra de dezvoltare, conform cu impartirea pe segmente, vehiculele comerciale au o pondere de 25%.
Care a fost dinamica pietei de finantare in 2013 comparativ cu anul precedent?
In 2013, intreaga piata a stagnat, cu exceptia unei usoare dinamici pe care am vazut-o in agricultura.
Rezultatele financiare inregistrate s-au ridicat la nivelul asteptarilor/estimarilor previzionate? Cum au evoluat vanzarile de vehicule comerciale in 2013 comparativ cu 2012 din punct de vedere al numarului de contracte si al volumelor finantate?
Nu putem vorbi inca despre o concordanta a rezultatelor cu asteptarile, pentru ca noi am relansat activitatea abia in octombrie 2013. Abia la finalul lui 2014 vom putea face o astfel de evaluare. Cu toate acestea, ultimele doua luni au avut rezultate promitatoare si avem toate motivele sa credem ca asteptarile noastre …

Articole similare

Ad