Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mai multa complexitate in cerere si oferta

InterCargo a inregistrat in 2016 o cifra de afaceri de circa 20 de milioane de lei, in crestere cu 30% fata de anul anterior. Dupa ce ani la randul s-a remarcat drept cel mai bun vanzator de semiremorci pentru transport de cereale, in 2016, pe fondul scaderii pietei agro, InterCargo s-a reorientat catre prelate, segment pe care producatorul polonez pe care il reprezinta in Romania, Wielton, face progrese de calitate an de an, mai ales dupa preluarea unor producatori europeni consacrati in Franta (Fruehauf) si Italia (Viberti, Cardi si Merker). InterCargo a vandut, astfel, aproape 200 de unitati noi, dintre care 175 de semiremorci (cu prelata, basculabile, transcontainere si altele) si 25 de remorci agricole, in crestere cu 42% fata de 2015.
 

InterCargo Grup a terminat 2016 cu aproape aceleasi rezultate bune din 2008. In total, compania a vandut 200 de unitati noi, dintre care 175 de semiremorci rutiere si 25 agricole. Din cele 175 de semiremorci, 106 sunt bene, dintre care 65% pentru transport de cereale si restul pentru constructii. Cu alte cuvinte, s-au vandut circa 70 de bene pentru cereale si 40 pentru constructii.
O crestere semnificativa au cunoscut-o vanzarile de semiremorci cu prelata, din care Wielton a vandut anul trecut 47, fata de 10-20, cate vindea de obicei. Iar pentru anul viitor, reprezentantii companiei estimeaza vanzarea a peste 100 de astfel de semiremorci, avand in vedere faptul ca la finalul anului trecut erau in productie peste 30 de unitati in urma comenzilor primite de la clienti.
De la achizitia companiei Fruehauf din Franta si a grupului de trei producatori italieni Merker, Cardi si Viberti, Wielton propune o gama larga de noutati. Insa aceste produse, in special cele de la Fruehauf, sunt mai putin cunoscute in Romania, fiind specializate, cu preturi mult mai mari decat este pregatita piata romaneasca sa absoarba.

A crescut cererea de semiremorci cu prelata
Folosindu-se de avantajele unei game complete de semiremorci Wielton, InterCargo a livrat in 2016 patru flote de 9 pana la 13 unitati unor clienti care au avut nevoie si de bene, punctul forte de pana acum al dealerului cu sediul in Bucuresti.
Cum piata romaneasca tinde sa devina din ce in ce mai sofisticata, aproape toate cele 47 de semiremorci cu prelata vandute au fost dotate cu echipari suplimentare fata de „standard”: este vorba de echiparile si certificarea Daimler pentru transport de anvelope, dar si de alte dotari specifice activitatii fiecarui client, de exemplu, stalpi in podea, sistem Coil pentru transport de role, ranforsari in stalpi etc. Cele mai multe semiremorci cu prelata vandute sunt pentru transport international.
Aceasta crestere vine ca urmare a schimbarii de strategie a companiei, care a decis sa se concentreze mai mult pe vanzarea de semiremorci cu prelata, considerat un produs ce compenseaza prin volum. „La finalul anului trecut ne-am decis sa promovam puternic acest produs, astfel ca in prezent urmeaza sa fie livrate deja alte doua flote …

Articole similare

Ad