Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

7 producatori s-au prezentat la IPUA 2020 in Suedia

Anul acesta testele pentru acordarea International Pick Up Award 2020 s-au tinut la circuitul din Tierp, de langa Stockholm, in septembrie, cu participarea a sapte producatori: cinci in concurs (Ford, Mitsubishi, Nissan, Renault si Toyota) si doi in afara concursului: Volkswagen, care a prezentat Amarok, castigatorul competitiei din 2017, desfasurata in Romania, si Ram.

Ford Raptor a fost prezentat tot in afara concursului, insa trebuie spus ca acest model deosebit a ajutat la conturarea unei imagini de robustete si putere absoluta pentru pick-up-urile Ford.
La teste au participat 18 jurnalisti din tot atatea tari, printre care si Romania, reprezentata de revista Tranzit. Din juriu mai fac parte alte doua tari, ai caror reprezentanti nu au putut insa vota, deoarece nu au fost prezenti la teste.
Pe langa testele on-road, circuitul din Tierp a oferit si un traseu off-road destul de solicitant (sigur, nu la fel de dur precum cel de acum doi ani, cand testele off-road au avut loc pe circuitul de motocross de la Zarnesti!), pe care am putut testa unghiurile de degajare si de atac, precum si functia Hill Descent Control, care acum este „standard” la toate modelele aflate in competitie.
Testele de consum organizate de colegii din tarile nordice inainte de demararea oficiala a competitiei au relevat un consum de 10-10,5 l la 100 km pe parcurs mixt drum regional, autostrada pentru Ford Ranger si Mitsubishi L200, Nissan Navara si Renault Alaskan situandu-se intre 10,6 si 11 l la 100 km. Toyota Hilux, VW Amarok si RAM au depasit 11,1 l la 100 km.

Articole similare