Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Industria carnii, printre cele mai afectate din Europa

Volumele din industria carnii au scazut cu circa 25% in intreaga Europa, iar la aceasta situatie a contribuit atat scaderea vanzarilor din supermarketuri, cat si inchiderea industriei HoReCa. Potrivit lui Sorin Minea, presedintele Asociatiei Romane a Carnii, volume mai mari de vanzari s-au inregistrat doar cateva zile la inceputul pandemiei, si ele nu acopera totalul vanzarilor pe o luna. In plus, inchiderea industriei HoReCa, un important consumator de carne si preparate din carne, a dus la o scadere a volumelor de peste 10% numai in primele zile.
Pana in prezent, companiile din acest domeniu au incercat sa isi pastreze personalul si foarte putine si-au trimis o parte din angajati in somaj tehnic, in schimb nu s-au mai dat prime si nici nu s-au mai facut ore suplimentare. Presedintele Asociatiei Romane a Carnii a explicat ca nu este exclus ca in perioada urmatoare sa apara falimente sau concedieri masive si in acest domeniu, in conditiile in care statul nu a venit cu masuri de sprijin pentru marii producatori din industrie. In plus, in conditiile in care in toata Europa au fost sustinute companiile mari, deoarece acestea sunt contribuabili importanti la bugetul de stat, dar si mari angajatori, ministerul Agriculturii de la noi se gandeste sa sprijine doar firmele mici, iar Sorin Minea considera aceasta alegere ca fiind una populista, luata in preajma alegerilor.

Articole similare

Ad