Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul PSA electrifica gama medie de utilitare

Grupul PSA a anuntat azi in cadrul unei conferinte de presa ca pana in 2021 va electrifica toata gama de LCV-uri din portofoliile Peugeot, Citroen si Opel.
Primul model disponibil – platforma comuna pentru Citroen Jumpy, Peugeot Expert si Opel Vivaro – este disponibil pentru comanda inca din iulie (respectiv septembrie pentru modelele de transport pasageri), primele livrari urmand sa se faca la sfarsitul acestui an.
Xavier Peugeot a declarat ca pentru primul an se asteapta ca modelele electrice sa detina cel putin 5% din vanzarile din aceasta gama, cu asteptari mai mari pentru anii viitori.
Disponibil in trei versiuni de lungime si cu multiple variante de caroserie, noua utilitara electrica ofera o sarcina utila comparabila cu cea a LCV-urilor cu motoarele cu combustie interna: 1.275 kg fata de 1.405 kg, cat are varianta diesel 2,0 litri. De asemena, inaltimea de incarcare si volumul util sunt identice cu cele ale modelului diesel.
Noul model este singurul vehicul utilitar electric produs din fabrica cu un carlig de remorca optional care permite o capacitate maxima de remorcare de 1.000 kg.
Clientii pot alege intre doua versiuni ale bateriei litiu-ion, in functie de nevoile lor: o baterie de 75kWh pentru pana la 330 km sau, pentru cei care utilizeza zilnic mai putin vehiculul lor, o baterie de 50kWh cu o autonomie de pana la 230 km, in ciclul de testare WLTP. Bateriile sunt formate din 18 si, respectiv, 27 de module si sunt pozitionate sub spatiul de incarcare, astfel incat sa optimizeze utilizarea.
Un sistem sofisticat de franare, regenerativ, care recupereaza energia produsa la franare sau decelerare, sporeste si mai mult eficienta.
Cu 100kW (136 CP) si cuplu de 260 Nm, sistemul electric de propulsie ofera performante superioare majoritatii vehiculelor comerciale electrice. Viteza maxima controlata electronic, de 130 km/h nu neglijeaza autonomia vehiculului. Plasarea bateriei sub compartimentul de incarcare ofera un centru de greutate mai jos, ceea ce favorizeza manevrele de viraj chiar si atunci cand vehiculul este complet incarcat.

Articole similare

Ad