Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Robert Erni, fostul CFO la Panalpina devine director adjunct al Dachser

Robert Erni, fost director financiar (CFO) la Panalpina, urmeaza sa se alature companiei de logistica, Dachser, ca director adjunct la 1 septembrie, iar de la 1 ianuarie va prelua functia de CFO de la Burkhard Eling, care va deveni director general al companiei de familie. Directorul executiv al Dachser, Bernhard Simon, va conduce Consiliul de Supraveghere al companiei incepand cu 2021.
Pana de curand, Erni a fost CFO la furnizorul de logistica Panalpina, unde a condus fuziunea cu grupul de logistica danez DSV. In perioada petrecuta la Panalpina, a gestionat cu succes diverse proiecte de achizitie, pe langa doua lansari ale SAP si modificarile organizationale necesare, sprijinind astfel strategia globala de crestere a companiei.
„A fi CFO al unei companii de familie, cum ar fi Dachser, este mai mult decat sa stapanesti cifrele: CFO-ul nostru mentine relatii stranse cu actionarii nostri, modeleaza procesul de strategie si, in acest fel, joaca un rol major in activitatea operationala. In Robert Erni, am gasit un CFO care poate satisface pe deplin aceste cerinte.", a spus Erni. 
Erni si-a inceput cariera la compania de logistica Kühne + Nagel, unde a ocupat posturi in Hong Kong, India, Argentina si SUA inainte de a se intoarce in tara sa de origine Elvetia, unde a fost responsabil de controlul global la sediul companiei. Actualul CFO al lui Dachser, Burkhard Eling, a comentat: „Robert Erni este un CFO extrem de experimentat, care a petrecut peste 30 de ani lucrand in sectorul logistic. Suntem incantati sa-l avem in noul nostru consiliu executiv si asteptam cu nerabdare sa colaboram cu el pentru a aborda provocarile viitoare intr-un mod care sa creeze valoare si crestere."
Cu 31.000 de angajati in 393 de locatii din 44 de tari din intreaga lume, Dachser a generat venituri nete consolidate de aproximativ 5,7 miliarde EUR in 2019, gestionand peste 80 de milioane de expedieri.
 

Articole similare

Ad