Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Promovabilitatea la examenele de formare profesionala e destul de mica

Cursurile de formare profesionala pentru soferi in vederea prelungirii atestatelor au continuat si pe perioada pademiei, iar examinarile au inceput din 13 iunie 2020. Tinand cont de conditiile speciale de igiena si de distantare sociala, sesiunile de examinare au fost organizate pe doua zile, ceea ce a reprezentat un efort suplimentar din partea Autoritatii Rutiere Romane. De asemenea, s-a alocat un numar de locuri mai mare decat necesarul, in proportie de 160-240%, s declarat Sandor Gabor, presedintele Institutului de Formare Profesionala in Transporturi din Romania. 
Din punct de vedere al interesul candidatilor de a se prezenta la examinare, acum se constata o crestere semnificativa fata de perioada anterioare pandemiei. Astfel, s-au programat o data si jumatate mai multi candidati si s-au prezentat aproape toti.
Promovabilitatea nu este insa foarte buna, apreciaza Sandor Gabor. Astfel, la probele scrise (pentru manageri de transport, consilieri ADR, certificare profesionala initiala) s-a inregistrat un nivel de promovabilitate intre 25 si 95%, in timp ce la probele de calculator acesta variaza intre 72 si 90% (certificare profesionala continua).
Presedintele IFPTR a atras atentia asupra faptului ca in prezent sunt 20.000 de persoane carora le-au expirat atestatele si care urmeaza sa se prezinte pentru reinnoire in urmatoarele luni. Mai sunt si alti soferi carora le expira permisele de conducere sau buletinele de identitate. In acest sens, operatorii de transport sunt indemnati sa planifice din timp concediile soferilor, raportate si la examinari, pentru a nu se crea aglomerari pe ultima suta de metri.

Articole similare

Ad