Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Elvetia ridica la 20 iulie restrictiile de intrare pentru cetatenii romani

Avand in vedere volumul din ce in ce mai mare de persoane care calatoresc si numarul tot mai mare de noi infectii de la jumatatea lunii iunie, autoritatile elvetiene au introducerea obligativitatii purtarii mastilor in transportul public in intreaga tara incepand cu luni, 6 iulie. In plus, calatorii din anumite regiuni vor trebui sa intre in carantina. Se preconizeaza ca restrictiile de intrare in tara vor fi ridicate initial pentru un grup de tari terte incepand cu 20 iulie.
Incepand de luni, 6 iulie, persoanele cu varsta peste 12 ani vor trebui sa poarte o masca in trenuri, tramvaie si autobuze, precum si in transportul naval si fluvial. Ordonanta modificata va fi adoptata si publicata astazi, pe 2 iulie, scrie Consiliul Federal Elvetian (FOPH). 
De la mijlocul lunii iunie, numarul de noi cazuri a crescut in Elvetia, deoarece persoanele infectate au intrat in tara din tari din zona Schengen si din tarile non-Schengen. In consecinta, incepand cu luni, 6 iulie, calatorii care intra in Elvetia din anumite regiuni vor trebui sa intre in carantina timp de zece zile. FOPH are o lista cu tarile in cauza, pe care le actualizeaza periodic. Calatorii afectati vor fi anuntati in timpul zborului, la bordul autocarelor si la trecerile de frontiera. La sosire vor trebui sa se inregistreze la autoritatile cantonale. Companiile aeriene si de turism vor fi, de asemenea, instruite sa nu transporte pasageri bolnavi.
Totodata, pe 20 iulie, Elvetia va elimina restrictiile de intrare pentru Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelanda, Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia si Uruguay si statele UE din afara spatiului Schengen (Bulgaria , Irlanda, Croatia, Romania si Cipru) din lista tarilor cu risc ridicat. Se preconizeaza ca China va fi eliminata de pe lista in conformitate cu recomandarile UE, cu conditia sa garanteze drepturi reciproce de intrare pentru persoanele care calatoresc din Elvetia.

Articole similare

Ad