Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Lactalis anunta inchiderea fabricilor Dorna Lactate din Floreni si Vatra Dornei

Grupul Lactalis a anuntat inchiderea celor doua fabrici pana la sfarsitul lui august, portofoliul de lactate LaDorna urmand a fi produs in celelalte fabrici romanesti ale grupului. Productia brandului LaDorna se va imparti intre fabrica Albalact din Oiejdea, judetul Alba si fabrica Covalact din Sfantu Gheorghe, judetul Covasna. Masura face parte din strategia de consolidare a afacerilor din Romania. 
Conducerea companiei a declarat ca a fost nevoita sa ia aceasta decizie dupa epuizarea tuturor incercarilor de eficientizare a activitatii in cele doua fabrici. „A fost o decizie grea, insa cel mai important este ca putem duce mai departe povestea brandului LaDorna in Romania, cu structurile moderne disponibile local. Este unul dintre angajamentele majore ale Grupului Lactalis in Romania, ne dorim in continuare sa mentinem business-ul si sa-l crestem sanatos aici, contribuind astfel la redresarea economica nationala, prin noi investitii si noi locuri de munca. In egala masura, suntem preocupati sa protejam drepturile fiecaruia dintre colegii nostri afectati de concediere si sa reducem cat de mult posibil impactul regretabil pe care acest proces il va avea asupra lor?, a declarat Giampaolo Manzonetto, director general Grup Lactalis Romania.
Angajatii concediati vor primi tot sprijinul companiei in a-si gasi un alt loc de munca, fie in cadrul celorlalte societati apartinand Grupului Lactalis in Romania, fie in alte companii. In plus, compania va oferi salariatilor disponibilizati consiliere privind protectia sociala a somerilor si reintegrarea lor profesionala si suport specializat in orientarea lor catre acele companii si posturi vacante existente la nivel local.In plus, salariatii vor beneficia si de instruire pentru cautarea unui nou loc de munca, iar compania ii va recomanda companiilor de recrutare cu care colaboreaza. De asemenea, acestia vor primi compensatii salariale. 
Decizia nu afecteaza activitatea de colectare a laptelui de la producatorii locali, care va continua sa se desfasoare normal, cu pastrarea integrala a contractelor incheiate cu fermierii romani parteneri si directionarea laptelui catre celelalte fabrici. Astfel, grupul Lactalis ramane cel mai mare colector de lapte din Romania, cu aproximativ 250 de milioane de litri de lapte colectat si procesat anual, iar un alt angajament important al companiei este sustinerea productiei romanesti de lapte.
Grupul Lactalis detine in Romania companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Raraul, Lactate Harghita, Lactalis Romania, Parmalat Romania si Lactalis Logistic si reuneste peste 2300 de angajati
LaDorna este unul dintre cele mai cunoscute branduri de lapte si produse lactate din Romania si lider de piata pe segmentul laptelui UHT si a smantanii lichide. Acesta a lansat prima marca de lapte UHT din Romania si s-a implicat in construirea fermelor ecologice certificate de Uniunea Europeana. Din 2008, compania Dorna Lactate face parte din grupul francez Lactalis, cea mai mare companie de lactate din lume, cu o traditie de aproape 90 de ani si activitati operationale in 83 de tari de pe toate continentele. 
 

Articole similare

Ad