Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Taxa de drum pentru camioane din Olanda se modifica, dar nu mai devreme de 2024

Guvernul Olandei a aprobat noua taxa/km pentru camioane, dar detalii despre aceasta vor aparea abia in toamna, asa cum a declarat ministrul Cora van Nieuwenhuizen, cata vreme oricum ea nu se va aplica mai devreme de 2024.
Guvernul a precizat deocamdata doar cum vor fi folositi banii, pentru consultanta in sustenabilitate si inovatie pentru sectorul de transport, si a trimis propunerea de taxa, spre aprobare, la Consiliul de Stat. 
Pana acum propunerea s-a aflat in consultare publica, iar asociatia de Transport si Logistica TLN a avut pareri bune despre multe dintre propuneri, cum ar fi aceea de a se elimina eurovinieta si de a se reduce taxa pana la nivelul minim admis in UE, pentru ca oricum, cu toata aceasta reducere, noua taxa va duce la costuri de transport mai mari.
TLN a criticat si faptul ca prin noua taxa guvernul vrea sa compenseze scaderea veniturilor provenite din diminuarea accizei la carburant, care ar aparea daca vehiculele ar merge un numar mai mic de kilometri din cauza cresterii taxei de drum. 
 

Articole similare

Ad