Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Doosan isi vinde activele detinute in Doosan Infracore

Grupul Doosan intentioneaza sa-si vanda pachetul detinut la producatorul de echipamente de constructii Doosan Infracore, care ar putea valora 660 de milioane de dolari, pentru a strange fonduri pentru rambursarea imprumuturilor. 
Conform mai multor rapoarte de presa din Coreea de Sud, grupul a primit un imprumut de urgenta de 2,67 de miliarde de euro de la Banca de Dezvoltare din Coreea, detinuta de stat, dupa ce a renuntat la Doosan Engineering & Construction, care a suferit pierderi din imobiliare nevandute.
Ponderea de 36,27% din Doosan Infracore detinuta de Doosan Heavy Industries & Construction este unicul interes al grupului Doosan pentru producatorul de echipamente de constructii si motoare diesel. Restul actiunilor sunt detinute de o varietate de investitori institutionali, individuali si straini.
Doosan Infracore detine o participatie de 51,05% in Doosan Bobcat, companie achizitionata anterior de la Ingersoll-Rand (2007). Doosan Bobcat a reprezentat 63% din profiturile operationale ale Infracore in 2019, de aceea s-a raportat ca acordul nu include si Doosan Bobcat.
Alte active care vor fi vandute de grup includ compania de productie de componente electronice Doosan Solus si Doosan Mottrol, care produce componente hidraulice.

Articole similare

Ad