Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Lucian Bode, mesaj catre constructori: Lucrarile la Centura Bucurestiului vor fi monitorizate atent

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a solicitat conducerii CNAIR un grafic cu angajamentele antreprenorilor care deruleaza proiecte de infrastructura rutiera la Centura Bucurestiului si a precizat ca nu vor fi acceptate intarzieri nejustificate in derularea proiectelor, informeaza ministerul de resort.
Afirmatiile au fost facute dupa sedinta de lucru de ieri, 6 iulie, organizata de CNAIR si condusa de ministerul Transporturilor. La sedinta au participat reprezentanti ai companiilor care deruleaza proiecte de infrastructura rutiera la Centura Bucurestiului, inclusiv pasajele rutiere si inelul A0. Potrivit unui comunicat al ministerului, Lucian Bode a cerut catre CNAIR un grafic cu angajamentele antreprenorilor, pe care il va urmari personal. „Vizitele vor fi foarte dese pe toate aceste santiere si nu vor mai fi acceptate niciun fel de intarzieri nejustificate in implementarea proiectelor. Vom urmari cu strictete desfasurarea fiecarei etape din implementarea proiectelor din zona Bucuresti – Ilfov. Din partea Guvernului, antreprenorii au sprijin neconditionat pentru finalizarea proiectelor, inclusiv finantare asigurata“, a sustinut ministrul Lucian Bode.
La randul sau, Compania Nationala de Autostrazi a prezentat stadiul lucrarilor pe fiecare proiect, problemele si solutiile discutate si acceptate cu respectivii antreprenori. „In urma discutiilor, ministrul Transporturilor a solicitat elaborarea unui calendar pentru fiecare proiect in parte. Acolo unde este cazul, trebuie urgentate emiterea ordinelor de incepere a lucrarilor. De asemenea, mobilizarea din santiere trebuie sa fie la nivelul cerintelor contractuale, astfel incat termenele asumate sa fie respectate cu strictete“, se mai arata in comunicat. Proiectele de infrastructura rutiera la Centura Bucurestiului sunt: Centura Sud Bucuresti Lot 1 (antreprenor Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS), Centura Sud Bucuresti Lot 2 (Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS), Centura Sud Bucuresti Lot 3 (Asocierea Aktor S.A. – Grecia – Euro Construct Trading 98 SRL Romania), Pasajul Berceni (Asocierea SC Trameco SA – Vahostav-SK, a.s. – Constructii Erbasu SA – Grafic Tends SRL), Pasajul Domnesti (Asocierea Straco Grup SRL – Comnord SA – Specialist Consulting SRL), Pasajul Mogosoaia (Strabag SRL), Pasajul Oltenita (Itinera Spa), DN2-A2 (Tirrena Scavi).

Articole similare

Ad