Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Discutii bilaterale legate de stadiile proiectelor de infrastructura de la granita cu Ungaria

Autoritatile din Romania si Ungaria au discutat despre stadiile proiectelor de infrastructura rutiera de la granita dintre cele doua tari, respectiv Autostrada A3, Autostrada M4, Drumul Expres Satu Mare – Oar (Csenger) si Drumul Expres M49, a anuntat luni Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Delegatia Romaniei a fost condusa de Directorul General Adjunct al CNAIR, Ovidiu Marian Barbier precum si reprezentanti ai Ambasadei Romaniei in Ungaria, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si ai Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea, in timp ce delegatia maghiara a fost condusa de Zsolt Thoroczkay, seful departamentului de Dezvoltare a Infrastructurii Rutiere din cadrul Ministerului Inovarii si Tehnologiei.
Pe langa stadiile proiectelor de infrastructura mentionate anterior, delegatia romana a prezentat, de asemenea, informatii privind functionarea punctului de trecere a frontierei a autostrazii M4 si A3 precum si planurile pentru o legatura rutiera viitoare intre Drumul Expres M49 si tronsonul rutier corespunzator pe teritoriul Romaniei.
„S-a luat decizia semnarii protocolului intre Romania si Ungaria pentru deschiderea frontierei de la Bors 2, pentru care fiecare dintre parti va face demersuri la nivelul conducerii Ministerelor si Guverernelor pentru a face posibila aceasta deschidere cel tarziu in luna septembrie.
S-a stabilit realizarea unei conexiuni intre Drumul Expres M49 si Drumul Expres Oar – Satu Mare, pentru care se va semna Studiul de Fezabilitate zilele urmatoare. S-a discutat si s-a agreat de partea ambelor state ca lucrarile la drumul expres Oar-Satu Mare cat si la drumul expres M49 de pe partea maghiara sa se desfasoare in acelasi timp, astfel incat, in anul 2024 sa poata fi deschis un nou punct de frontiera.
Ca urmare a intelegerii anterioare stabilite in momentul cand am realizat punctul de trecere de la Nadlac 2 si a intrevederii de astazi, frontiera maghiara va gazdui punctul de trecere a frontierei atat la Bors 2 cat si la Oar – Satu Mare, ambele puncte de trecere a frontierei fiind pe partea maghiara”, a declarat Ovidiu Marian Barbier, Director General Adjunct al CNAIR SA. 
Urmatoarea intalnire bilaterala romano – ungara va avea loc in luna octombrie 2020, dupa ce va fi inaugurat punctul de trecere al frontierei Bors 2. 
 

Articole similare

Ad