Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

JCB a dezvoltat si testat primul excavator alimentat cu hidrogen

JCB a dezvoltat primul excavator din industria constructiilor alimentat cu hidrogen, ce inglobeaza tehnologii cu zero impact asupra mediului si emisii reduse de carbon.
Excavatorul 220X de 20 t, alimentat de pile de combustie cu hidrogen, a fost supus la numeroase teste in cariera JCB in ultimele 12 luni. Prin aceasta dezvoltare, compania este prima din lume care produce echipamente de constructii si care a dezvaluit un prototip functional al unui excavator alimentat cu hidrogen. „Dezvoltarea primului excavator cu hidrogen este foarte importanta, deoarece tindem spre o lume cu emisii zero. In lunile urmatoare, JCB va continua sa dezvolte si sa perfectioneze aceasta tehnologie prin testarea avansata a prototipului”, a spus presedintele JCB, Lord Bamford.
Jo Bamford, fiul presedintelui, a petrecut 14 ani la JCB inainte de a se muta in sectorul dedicat alimentarii cu hidrogen, a infiintat compania Ryse Hydrogen si apoi a cumparat gigantul constructor de autobuze din Irlanda de Nord, Wrightbus. El a castigat contracte de furnizare pentru primul autobuz supraetajat alimentat cu hidrogen din lume, in orase precum Londra si Aberdeen. „Hidrogenul este cea mai buna oportunitate a Regatului Unit de a construi o industrie avansata care sa genereze locuri de munca, sa reduca emisiile si sa revolutioneze omenirea.”
Puterea prototipului JCB este generata prin reactia hidrogenului cu oxigenul intr-o pila de combustie, creand energia necesara pentru actionarea motoarelor electrice. Singura emisie rezultata este apa.
Dezvoltarea vine dupa ce JCB a facut istorie anul trecut prin fabricarea echipamentelor electrice, intrand in productie completa cu primul miniexcavator complet electric din industria de constructii, 19C-1E. De asemenea, JCB a extins tehnologia electrica la incarcatoarele Teletruk cu furci telescopice, prin lansarea modelului electric, JCB 30-19E.

Articole similare

Ad