Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Accidentele de munca au scazut pe santierele din Marea Britanie

Health and Safety Executive (HSE) a lansat cifrele anuale pentru numarul de decese de munca din Marea Britanie.
Datele anuale provizorii pentru accidentele de munca mortale au relevat ca 111 lucratori au fost raniti grav la locul de munca intre aprilie 2019 si martie 2020, ceea ce inseamna o rata de 0,34 de decese la 100.000 de lucratori, adica o scadere cu 38 de decese fata de anul precedent, desi este probabil ca aceasta sa fie accentuata de impactul Covid-19 asupra economiei in ultimele doua luni luate in calcul.
Cei mai expusi ranirilor fatale continua sa fie lucratorii la inaltime (29) si cei loviti de un vehicul in miscare (20) sau de un obiect in miscare (18). Cifrele arata raspandirea accidentelor mortale in toate sectoarele industriale, cu 40 de cazuri in constructii, 20 in agricultura, silvicultura si pescuit, dar si in domeniul deseurilor si reciclarii. In ciuda faptului ca acesta din urma este un sector relativ mic in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca, rata medie anuala de accidentare mortala din ultimii cinci ani este de aproximativ 18 ori mai mare decat rata intregii industrii.
In conformitate cu statisticile de accidente fatale din anii precedenti, aceste cifre nu includ decesele cauzate de boli profesionale. Prin urmare, infectia cu Covid-19 nu face parte din aceste cifre si nu va fi prezentata in statistici privind accidentele fatale din anii urmatori.

Articole similare

Ad