Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BAG, controale pentru combaterea cabotajului ilegal

Oficiul Federal pentru Transportul de Marfuri (BAG) a efectuat o actiune de control saptamana trecuta intre 1 si 3 iulie. Verificari s-au concentrat combaterea cabotajului ilegal si pe respectarea prevederilor de transport pentru transportatorii de lemne din jurul orasului Torgau.
In total au fost controlate 51 de vehicule, 11 dintre acestea inmatriculate in Germania si 40 inmatriculate in alta tara. Din totalul vehiculelor controlate de inspectorii BAG, 21 de camioane au fost oprite din circulatie, in timp ce din cele 27 de vehicule aflate in situatii de cabotaj in 11 cazuri au fost identificate incalcari ale reglementarilor de cabotaj si au fost intocmite rapoarte de control corespunzatoare care se vor extinde si la companiile de transport. Aceasta duce la o rata a reclamatiilor in ceea ce priveste cabotajul de aprox. 41%.
In majoritatea cazurilor de incalcare a legislatiei privind cabotajul a fost vorba de camioane poloneze care transportau lemn din Muntii Harz catre orasul Torgau. Toate camioanele au plecat din Polonia in Germania neincarcate, dupa care au efectuat deplasari intre regiunea Harz si o fabrica de lemn din Torgau. In total, inspectorii BAG au aplicat amenzi in valoare de 15.500 de euro si va continua verificarile in cazul companiilor amendate. 

Articole similare

Ad