Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Lucian Bode: revizuim studiul de fezabilitate pentru autostrada Comarnic-Brasov

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, marti seara, la Digi24, ca traseul autostrazii Comarnic – Brasov trecea, in studiul de fezabilitate, prin etajul 7 al unor imobile construite, dupa ce acestea au primit autorizatii care nu ar fi trebuit date. Oficialul din Guvern a spus ca studiul va fi revizuit, iar pana in 2026 autostrada ar putea fi terminata.
„Am decis sa revizuim studiul de fezabilitate, dar modificam traseul in statiunile montane. Constatam ca traseul autostrazii trecea pe la etajul 7 prin cateva imobile construite dupa ce aceasta autostrada a demarat la nivel de studiu de fezabilitate. In calea acestui traseu s-au dat foarte multe autorizatii de constructie care nu trebuiau sa fie date si asta ar fi blocat constructia autostrazii. Refacem traseul pe zona statiunilor montane pentru a nu afecta. De exemplu, trecea prin curtea Castelului Cantacuzino la Busteni. Refacem traseul astfel incat sa protejam statiunile montane, cu tunel, ecoducte, astfel incat, in aceasta zona, sa putem sa incepem lucrarile pe etape. Am impartit in 5 loturi. Cel mai usor de realizat e lotul Comarnic – are 7 km, va fi utilizat in regim de varianta ocolitoare, valoarea lucrarilor eligibile este de sub 75 de milioane de euro. Deciziile le luam la nivel national. Nu avem nevoie de multe avize, acorduri de la Comisia Europeana. Sunt bani europeni“, a declarat ministrul Lucian Bode. 
Revizuirea studiului dureaza 24- 30 de luni, iar de la momentul semnarii contractul de executie, lucrarile ar putea dura circa 3 ani de zile. Lucian Bode a mai spus ca autostrada va costa aproape 1,2 miliarde de euro.
 

Articole similare

Ad