Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: Frauda de peste 400 de milioane de euro din contrabanda cu combustibil

Garda Financiara italiana a descoperit o frauda fiscala ce depaseste 433 milioane de euro, cu combustibil achizitionat in Slovenia, si revandut in Italia fara taxe. 
In dimineata zilei de 8 iulie 2020, peste o suta de ofiteri ai Gardei Financiare au efectuat douazeci de perchezitii in diferite locatii italiene, soldate cu arestarea a patru persoane si confiscarea unor bunuri in valoare de 95 de milioane de euro. Doi antreprenori din Paduan si doua persoane din Napoli au sfarsit in arest, in timp ce alte douasprezece persoane sunt cercetate pentru frauda. 
Organizatia pusese la punct un mecanism complex, care includea treisprezece fabrici de filtre si hartie din diferite tari europene. Prin aceste companii, organizatia a achizitionat combustibilul din Slovenia si l-a dus intr-un depozit din Verona care apartine celor doi antreprenori arestati. Printr-un sir de facturi, combustibilul a fost vandut catre sute de depozite comerciale si distribuitori din Lombardia, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Emilia Romagna, Toscana, Umbria, Lazio, Abruzzo si Campania. Anchetatorii estimeaza ca, in trei ani, aceasta organizatie a vandut 410 milioane de litri in acest sistem, fara a plati TVA. Confiscarea preventiva a bunurilor, in valoare de 95,5 milioane de euro, include zeci de cisterne incarcate cu combustibil, proprietati si sechestre bancare.

Articole similare

Ad