Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Renault face echipa cu Google Cloud pentru a accelera digitalizarea productiei si a lantului de aprovizionare

Grupul Renault si Google Cloud au incheiat un parteneriat industrial si tehnologic pentru a accelera digitalizarea sistemului industrial al Grupului Renault si trecerea la Industria 4.0.
Grupul Renault si-a dezvoltat inca din 2016 propria platforma digitala pentru conectarea datelor din 22 de locatii ale grupului din intreaga lume (76% din productia de vehicule) si a peste 2.500 de masini. Noul parteneriat cu Google Cloud isi propune, printre altele, sa optimizeze platforma de gestionare a datelor detinuta integral de catre Renault. Solutiile si experienta Google Cloud in domeniul analizei inteligente, invatarii automate (ML) si inteligentei artificiale (IA) vor permite Grupului Renault sa-si imbunatateasca lantul de aprovizionare, eficienta fabricatiei si calitatea productiei si sa reduca impactul asupra mediului prin economii de energie. Aceste imbunatatiri vor incuraja in cele din urma dezvoltarea de noi solutii verticale pentru industria auto.
Pregatirea angajatilor este, de asemenea, parte esentiala a noului parteneriat. Renault si Google Cloud intentioneaza sa creeze un program unic si scalabil pentru a imbunatati abilitatile echipelor din productie, inginerie si IT, prin sesiuni de co-working si training cu echipa Google. „Aceasta colaborare este ilustrarea perfecta a strategiei digitale a Grupului Renault, aplicata aici in domeniul industrial. Angajamentul echipelor noastre de management din IT, productie si supply-chain, ne va permite sa acceleram planul Industry 4.0, conceput pentru a transforma si conecta unitatile noastre de productie si procesele logistice din intreaga lume, pentru a ne imbunatati standardele de performanta”, subliniaza José Vicente de los Mozos, director de productie si logistica, membru al Comitetului Executiv al Grupului Renault. 

Articole similare

Ad