Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul britanic a publicat ghidul privind modul de operare de la granita cu UE

Guvernul britanic a publicat ghidul cu privire la modul in care va functiona granita Marii Britanii cu cea a Uniunii Europene dupa terminarea perioadei de tranzitie de la 31 decembrie. Documentul se intinde pe 206 pagini si ofera „claritate si certitudine pentru comercianti si industria de frontiera”.
Publicarea documentului „Frontiera cu Uniunea Europeana: importul si exportul marfurilor” urmeaza anuntului cu privire la investitiile in valoare de 705 milioane de lire sterline care vor fi realizate in infrastructura, locuri de munca si tehnologie noua la frontiera GB-UE.
Marea Britanie a confirmat ca aceasta va include 470 de milioane de lire sterline pentru posturile de control ale frontierei si 235 de milioane de lire sterline pentru sistemele IT.
Guvernul britanic a subliniat ca ghidul ofera claritate in ceea ce priveste modul in care se va actiona la granita cu UE. 
Comerciantii sunt sfatuiti sa apeleze la un intermediar, care ii poate ajuta sa gaseasca informatiile necesare pentru indeplinirea formalitatilor si sa depuna declaratiile cerute, de exemplu, informatiile vamale, la sistemele HMRC. In plus, comerciantii care importa marfuri in mod regulat pot beneficia de un cont de amanare a taxelor, ceea ce permite ca taxele vamale, accizele si TVA de import sa fie platite o data pe luna prin debit direct, in loc sa fie platite pe loturi individuale. “Pregatiti-va sa platiti sau sa luati in calcul TVA pentru marfurile importate, asigurati-va ca aveti permise de conducere internationale si aplicati pentru un numar de inregistrare si identificare a operatorilor economici GB (EORI). Acest lucru este necesar pentru toate companiile care muta marfurile in Marea Britanie sau in afara acesteia.“

Articole similare

Ad