Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In Marea Britanie a crescut numarul furturilor din depozite

Departamentul de marfa al Serviciului inteligent de investigare a infractiunilor asupra vehiculelor (National Vehicle Crime Intelligence Service – NaVCIS) a fost implicat in numeroase cazuri de furt in Marea Britanie, cel mai recent fiind pentru a recupera bunuri furate in valoare de 200.000 de lire sterline. TT Club saluta succesele agentiei in recuperarea marfurilor si urmarirea proprietarilor, succese care reduc semnificativ amploarea pierderii. In perioada recenta de carantina din Marea Britanie a existat o schimbare in comportamentul si tactica organizatiilor criminale implicate in furtul de marfa. Astfel, cazurile de furt raportate au demonstrat o crestere a activitatii locale si au implicat furturi din depozite, care erau mai rare in Marea Britanie. In ultimele saptamani a existat o serie de furturi „cuplate”, prin care hotii fura remorci intregi incarcate. Acest tip de incident subliniaza necesitatea barierelor fizice pentru protejarea marfurilor si a bunurilor companiei. Incuietorile, imprejmuirile cu gard, CCTV si paznicii de securitate ar servi, de asemenea, la descurajarea autorilor. 
In urma recentelor arestari din Marea Britanie, politia a cautat in diverse spatii si a descoperit cateva sute de cutii cu articole de moda. De obicei, aceste marfuri risca sa fie eliminate sau distruse. In acest caz, politia a luat legatura cu Unitatea de marfa NaVCIS pentru a raporta bunurile descoperite. Agentia si-a folosit baza de date extinsa pentru a identifica pierderea raportata a acestor bunuri si, prin urmare, proprietarul de drept.
Departamentul de marfa face parte din NaVCIS, o unitate nationala de politie care actioneaza ca o punte de legatura intre politie si industrie. Diferite sectiuni ale serviciului, din care face parte acest departament, gestioneaza, printre altele, infractiunile care implica porturile, fraudele de finantare a vehiculelor si utilajele agricole.
Clubul TT a sprijinit unitatea de marfa NaVCIS timp de mai multi ani, deoarece considera ca munca lor este cruciala pentru intelegerea si eliminarea criminalitatii din lantul de aprovizionare. Pe langa faptul ca ajuta la recuperarea marfurilor furate si permite politiei sa tina evidenta hotilor, munca lor imbunatateste registrele asiguratorilor si perturba activitatea infractionala din lantul de aprovizionare la o scara mai mare.
Pe masura ce restrictiile de circulatie sunt ridicate in Marea Britanie, companiile trebuie sa fie din ce in ce mai vigilente si sa depuna eforturile necesare pentru a se asigura ca isi mentin conditiile de securitate in ceea ce se presupune a fi o perioada foarte activa de furt de marfa. Covid-19 este putin probabil sa fi diminuat apetitul bandelor criminale organizate de a continua furturile de marfa.
 

Articole similare

Ad