Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Video: Transportatorii, asteptati sa sprijine cu informatii demersul MT la Curtea Europeana de Justitie

Dupa adoptarea Pachetului Mobilitate 1 cu majoritate de voturi de catre Parlamentul European, la inceputul lui iulie a.c., singura solutie ramasa Romaniei si celorlalte state est-europene discriminate clar de prevederile acestui act normativ atat de controversat este atacul la Curtea Europeana de Justitie. Ministerul Afacerilor Externe, prin Agentul Guvernamental, va organiza actiunea in instanta. Intre timp, Ministerul Transporturilor s-a implicat activ in documentarea dosarului cu informatii concrete adunate de la companiile romanesti de transport in legatura cu impactul economic pe care il va avea aplicarea Pachetului Mobilitate asupra costurilor de operare.

De altfel, Ministerul Transporturilor a trimis deja o solicitare tuturor asociatiilor patronale din industrie sa adune informatii relevante de la membrii lor si sa le comunice MT pana pe 24 iulie 2020. Toate companiile de transport sunt invitate sa isi aduca contributia, asa cum a declarat Adriana Kalapis, directorul Directiei Transport Rutier din Ministerul Transporturilor, in cadrul video-conferintei organizate ieri, 14 iulie, de revista Tranzit, pe subiectul Pachetului Mobilitate.
 
Prin urmare, chiar si firmele de transport neafiliate sunt rugate sa faca o analiza pe costurile de operare, din care sa reiasa cu cat le vor creste artificial cheltuielile din cauza aplicarii prevederilor din Pachet si sa le trimita pana pe 24 iulie la Ministerul Transporturilor sau la redactia revistei Tranzit. Cu cat reusim sa strangem mai multe informatii si sa punem cap la cap un dosar solid, cu atat ne vor creste sansele de reusita.
 


 

Articole similare

Ad