Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Angajatori din domeniul constructiilor, verificati de ITM Bucuresti

Pe data de 15.07.2020, Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti a intreprins mai multe actiuni de control in domeniul constructiilor, la care au participat si reprezentanti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.
 
Actiunile de verificare au vizat mai multe santiere situate in sectorul
1 din municipiul Bucuresti si au avut ca obiective identificarea si combaterea muncii nedeclarate; verificarea modului de respectare a dispozitiilor legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca si a respectarii de angajatori a prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
La actiunile de control au participat 15 inspectori de munca: 8 inspectori de munca din cadrul Serviciului Control Munca Nedeclarata si 7 inspectori de munca din cadrul Serviciului Control Securitate si Sanatate in Munca.
Cu ocazia verificarilor efectuate, au fost identificati 35 de angajatori pentru care 115 persoane desfasurau activitate in baza fisei de identificare prevazuta de H.G. nr. 488/2017, iar 12 persoane au declarat ca nu au semnat contract de munca cu angajatorii pentru care prestau activitate.
Dupa verificarea tuturor documentelor, inspectorii de munca vor finaliza actiunile de control initiate, prin aplicarea sanctiunilor contraventionale si a masurilor de remediere care se impun. De asemenea, au fost dispuse 4 sistari de activitate in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Actiunile de control au vizat verificarea respectarii de angajatori a prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 si s-au desfasurat cu respectarea tuturor masurilor speciale de protectie impuse tuturor persoanelor implicate in activitati de lucru.
 

Articole similare

Ad