Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noi fonduri europene pentru construirea de parcari de camioane in Olanda

Olanda va primi fonduri europene in valoare de 6,5 milioane de euro pentru dezvoltarea a cinci parcari sigure pentru camioane, situate de-a lungul unor coridoare aglomerate. Este al doilea an in care aceasta tara primeste bani europeni avand aceasta destinatie, dupa ce in 2019 a obtinut patru milioane de euro pentru patru parcari, cu un total de 800 de locuri, din care 210 au fost date in folosinta de curand. 
Olanda a aplicat pentru fonduri la finalul anului trecut si pe 16 iulie a primit aprobarea, dupa care in cateva saptamani Comisia Europeana va da si o confirmare in acest sens.
Banii vor fi folositi in proiectul de creare a circa 1.600 de locuri de parcare, cu facilitati pentru soferi, pe autostrazile principale pe care se transporta marfa spre si dinspre portul Rotterdam. In cazul a trei dintre parcari (Maasbree, pe A67, Portul Vlissingen, pe N62/A58) si Nieuw Reijerwaard, pe A15) este vorba de construire de la zero, iar alte doua (Bocholtz, pe A76, si Kanters Moerdijk, pe A16) vor fi extinse si modernizate.
Fondurile europene acopera doar o parte din costurile estimate, iar restul banilor vor fi publici sau privati. Subventiile vor creste sansele ca fondurile chiar sa vina si ca parcarile chiar sa fie construite, si asta trebuie sa se intample inainte de finalul lui 2023.

Articole similare

Ad