Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Video: Dr. Max intra pe segmentul de livrari online de medicamente fara reteta

Lantul farmaceutic Dr.Max, detinut de grupul de investitii Penta Investments, a intrat de aproximativ o luna pe zona de comert online cu medicamente care nu necesita prescriptie medicala, asa numitele OTC-uri (Over the counter). Pentru a-si sustine acest proiect, compania a inaugurat si un depozit dedicat, in suprafata de peste 1.000 m2, cu posibilitate de extindere pana la circa 3.000 de m2, dupa cum a declarat Sorin David, Supply Chain Director A&D Pharma, subsidiara a Dr. Max Group, in cadrul videoconferintei Tranzit „Impactul COVID-19 pe piata de distributie farmaceutica din Romania“, transmisa LIVE pe canalul nostru de Facebook si YouTube. 

Proiectul de intrare pe comertul online este in derulare de mai bine de jumatate de an, iar starul a fost dat la finalul lunii iunie, odata cu deschiderea site-ului dedicat. Pe langa operatiunile logistice specifice acestui tip de activitate, intrare pe online a lantului de farmacii Dr.Max a presupus si obtinerea unor autorizatii, inclusiv o reorganizare a spatiului in care opereaza farmacia clasica, angajarea unui farmacist responsabil pentru vanzarea in online si identificarea din perspectiva supply chain-ului a unui portofoliu corespunzator pentru vanzarea online, potrivit afirmatiilor lui Sorin David. „Am deschis astfel o noua farmacie si am completat practic depozitul online, care are o suprafata de peste 1.000 m2 si care poate fi extins pana la 3.000 m2. Asa cum prevede legea, am angajat personal de specialitate, ne-am uitat la intregul continut din site privind prescriptia, privind recomandarile de consum ale medicamentelor si cred ca suntem printre putinii care astazi livram medicamente direct catre pacient acasa“
 

In momentul de fata, Dr.Max.ro (https://www.drmax.ro/) are in portofoliu peste 4.000 de produse care pot fi comandate online, urmand ca de la anul, cifra sa creasca la 15.000 de SKU-uri, dupa cum a mai completat Supply Chain Director-ul A&D Pharma. Insa compania distribuie online medicamente fara reteta, cosmetice, produse de ingrijire, produse Mama si Copilul, suplimente nutritive si prin intermediul altor canale de distributie. Este vorba despre parteneriatele cu livratorii online Tazz by eMAG si Bringo, dar si prin intermediul rezervarii in farmacie, prin intermediul unei comenzi telefonice la un call center dedicat. 
 
„Toate produsele, nu numai OTC-urile, pentru ca sunt si alte produse, cum sunt cele nutritive sau din categoria de medicatie alternativa, unde sunt precizate temperaturi controlate de pana la 25 de grade Celsius, se livreaza astazi cu agent refrigerant in colet. Monitorizam permanent temperatura, trimitem colete tip mostra in mai multe zone ale tarii pentru a demonstra si verifica modul de calitate si de impachetare, respectand astfel intreg lantul de temperatura din depozit si pana la livrarea finala“, a mai spus Sorin David. 
 
Livrarea online de medicamente se face in 24 de ore oriunde in tara, insa Dr.Max ofera si un serviciu de livrare expres de 2 ore. In toamna, va fi deschis si al patrulea canal de livrare online, serviciul Click and Collect, prin care pacientul poate rezerva online, cu posibilitate de ridicare dintr-o anumita farmacie. „Investim mult pentru ca una din evolutiile viitorului este legata de comertul online, un segment in care Farma face pasi timizi. 
 

Articole similare

Ad