Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

P3 investeste in spatii de cazare si servicii pentru angajati

Dezvoltatorul de spatii logistice si industriale P3 a demarat, in premiera, constructia unui complex multifunctional in parcul P3 Bucharest A1. Intr-o prima faza se construiesc un hostel avand capacitatea de 212 persoane, o cantina de 200 de locuri, un supermarket si o cafenea. Pe viitor se doreste extinderea capacitatii de cazare, dar si adaugarea de noi servicii pentru chiriasi, in functie de solicitarile acestora, incluzand centru medical, servicii de curierat, ATM si curatatorie. Data estimativa de finalizare a primei faze a proiectului este sfarsitul lui septembrie a.c.


Disponibilitatea redusa a fortei de munca in Bucuresti si in zonele limitrofe este resimtita din plin de companiile care opereaza in spatiile logistice si industriale din jurul Capitalei. Pentru a-si acoperi nevoia de personal, unii angajatori isi transporta zilnic personalul de la distante considerabile, si de pana la 100 km. In afara costului efectiv de transport, se pierde mult timp pe drum, intervine oboseala si frustrarea pentru angajati, iar acest lucru isi poate pune amprenta asupra calitatii muncii. In dorinta de a rezolva problema fortei de munca, P3 a decis sa construiasca in incinta Bucharest A1 Park spatii de cazare ce vor fi oferite in regim de hostel companiilor care opereaza in parcul logistic. IQ Hostel va fi finalizat la sfarsitul lui septembrie si va dispune in prima faza de capacitati de cazare pentru 212 persoane. Tot atunci va fi finalizata si o cantina de 200 de locuri, o cafenea si un supermarket.
„Problema disponibilitatii fortei de munca este o provocare larg raspandita in Europa, si exploram concepte similare si in alte locatii P3. Dezvoltam aceasta facilitate de cazare ca beneficiu pentru actualii si viitorii nostri chiriasi, care vor putea utiliza hostelul pentru cazarea angajatilor permanenti, pentru a-si suplimenta necesarul de personal in perioadele de varf, dar si pentru alte nevoi punctuale de cazare (echipe de interventie, detasari din alte locatii etc.)“, a explicat Sinziana Pardhan, Managing Director P3 in Romania.

Pret oferit sub media pietei
Operatorul hostelului este compania romaneasca Real Design SRL, sub brandul IQ Hostel, care are experienta in relocarea de personal la nivel national si servicii de resurse umane, gestionand peste 5.000 de persoane relocate pentru proiecte din Timisoara, Arad, Pitesti, Brasov, Oradea, Dej, Cluj-Napoca, Sighisoara si Satu Mare.
Spatiile de cazare ce vor fi inaugurate in curand in parcul P3 au fost deja oferite spre vanzare incepand cu 1 august, pe site-ul IQ Hotels. Fiecare camera din hostel va avea o capacitate maxima de trei paturi si va fi complet mobilata si utilata: frigider, TV, aer conditionat si wi-fi.
Spatiile se vor vinde atat direct catre angajatori, cat si catre persoane fizice care lucreaza in parcul P3 Bucharest A1 (pentru care angajatorii nu isi asuma costurile cu cazarea). Pretul va fi sub cel mediu al pietei pentru conditiile oferite, iar pentru contractele pe termen lung se va putea beneficia de un tarif negociat, a explicat Lucian Jantuan, Managing Partner Real Design Romania. „Exista cerere din partea clientilor P3 Park si suntem increzatori ca implementarea proiectului va genera cerere continua, deoarece, din experienta noastra, dinamica pietei fortei de munca va impune companiilor sa adauge la oferta de angajare si unele conditii care sa ofere confort personalului, mai ales celor care pleaca de acasa pe timp mai lung.“
Servicii de transport din P3 Park catre oras si retur exista deja, acestea fiind puse la dispozitia angajatilor de catre angajatorii lor. In functie de necesitatile celor care vor locui in hostel vor fi oferite in timp si alte facilitati.
Parcul P3 Bucharest A1 este cel mai mare parc multifunctional din Bucuresti, avand 372.000 m2 dezvoltati. Acesta cuprinde 14 depozite si teren ce permite construirea a inca 100.000 m2 de spatii, cu livrare potentiala in decurs de sase luni, acces direct la A1, centura si conexiune directa spre coridorul paneuropean IV. P3 Logistic Parks a achizitionat un teren de 16 ha in Dragomiresti Vale, o locatie logistica excelenta la periferia nord-vestica a Bucurestiului. Un nou parc logistic de 80.000 m2 – care va fi cunoscut sub denumirea de P3 Bucharest NW Ring Road – va fi dezvoltat pe acest teren incepand din a doua parte a anului. P3 Bucharest NW Ring Road are acces direct la noua centura extinsa a Bucurestiului si ofera acces rapid catre toate partile capitalei, precum si catre autostrazile A1 si A3.

Articole similare

Ad