Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CNAIR va implementa un sistem de cantarire in mers pentru camioane

Dupa Ungaria, care la finele anului trecut a implementat un sistem de cantare prin care camioanele sunt masurate in mers privind greutatea maxima admisa, autoritatile romanesti se pregatesc sa faca acelasi lucru. Initiativa a fost confirmata de ministrul Transporturilor, Lucian Sova, in cadrul conferintei Tranzit, care a avut loc la Cluj Napoca pe 27 aprilie.
 

Autoritatile vor sa elimine discutiile privind sistemul de cantarire si pregatesc implementarea unui sistem de cantarire in mers cu ajutorul CNAIR. Primul cantar va fi operational in acest an la podul de la Bicaz, acolo unde exista restrictie de tonaj pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 13 tone. „Organizarea unui sistem de cantarire in mers, care sa inceapa din punctele cele mai vulnerabile si care sa se dezvolte si pe infrastructura de drumuri nationale si autostrazi, este o prioritate a mandatului meu, fiind un element important privind respectarea regulilor in ceea ce priveste concurenta loiala.
Cred ca vom incepe pana va veni iarna printr-un exemplu de buna practica la acel vestit pod de la Bicaz, unde tot timpul exista controverse privind cine si cu cate tone merge si cine si cum este controlat cu privire la tonaj, ar trebui sa eliminam aceasta discriminare, astfel incat toti cei care trec pe acolo sa fie cantariti si sa nu mai existe suspiciuni privind controalele dedicate“, a afirmat ministrul.

Articole similare