Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Premiul publicului, dar si premiul pentru cel mai spectaculos interior merg la… Dracula

La inceputul lui august., Asociatia Truck Tuning Art a organizat la Alba Iulia o competitie dedicata impatimitilor de vehicule grele tunate, care a adunat la start 55 de astfel de exemplare rare, ce au in spate sute si mii de ore de munca si investitii de zeci de mii de euro. Concursul a inclus sase categorii – Best exterior, Best paint, Best interior, Best sound, Best exhaust sound si Best power – plus titlul onorific de „Cel mai tare din cetate – Alba Iulie 2019“, acordat in functie de votul publicului.

Camionul care a castigat acest titlu, dar si pe cel pentru cel mai spectaculos interior, a fost un Scania pictat si decorat avand ca sursa de inspiratie filmul Dracula, care apartine firmei Adinutza & Ovi, mai cunoscuta pe piata sub numele de Sull Trans (asa cum se poate vedea si din inscriptionarea masinilor). Administratorul sau, Ovidiu Oradan, a explicat ca a ales aceasta tema deoarece oriunde merg in Europa sau America Dracula este „personajul“ cu cea mai mare notorietate din Romania, alaturi de Gheorghe Hagi si Simona Halep, „si am vrut sa venim cu ceva reprezentativ si care sa compenseze imaginea proasta pe care romanii o au in lume“.
Pictura si interiorul sunt inspirate dintr-unul din razboaiele lui Vlad Tepes cu turcii, si prezinta inclusiv otomani trasi in teapa, dar include si imaginea castelului Bran si un… sicriu in cabina.
Toate acestea au fost realizate manual, de la zero, si a fost nevoie de 5,5 luni pentru autotractor si de 2,5 luni pentru semiremorca, iar investitia este echivalenta cu pretul unui camion de un an vechime.
Acest vehicul a obtinut si in 2018 premiul I la un concurs similar organizat la Oradea si, intr-un an si noua luni de cand a fost gata pictura, a parcurs 160.000 km.

Articole similare