Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Honold Logistics a raportat o crestere de 9% in 2019

Pe 20 iulie, Heiner Matthias Honold, managing partner al Honold Logistics, a prezentat rezultatele din 2019 cu un accent prudent optimist. Astfel, grupul a raportat anul trecut vanzari de 246 de milioane de euro, in crestere cu 9% fata de anul precedent (226 de milioane de euro). Veniturile EBT, inainte de impozitare, au crescut din nou cu peste 15%, iar Heiner Matthias Honold a descris acest rezultat ca imbucurator. Insa, tot in 2019, a fost inchisa o locatie neprofitabila, masura care a determinat atat o reducere a numarului de angajati (cu 132, pana la 1.340 in prezent), cat si o crestere suplimentara a veniturilor. In acelasi timp, numarul angajatilor din locatiile est-europene a fost mentinut constant, in ciuda cresterii semnificative a salariilor.

In ceea ce priveste 2020, Honold a subliniat reactia rapida avuta la schimbarile de piata cauzate de coronacriza. 

„Vanzarile au scazut cu 11% in primele cinci luni; grupul Honold Logistics s-a separat de divizia de turism, dar a reusit sa gaseasca un cumparator care sa preia echipa in ansamblu. Munca temporara a fost, de asemenea, redusa.“ 

Grupul se pregateste pentru scaderi in domenii de activitate precum logistica aviatiei, anvelopelor si metalelor, insa un regim de lucru cu program redus, dupa 2020, este planificat doar in patru locatii, cu accent pe logistica aviatiei. Pe de alta parte, Honold se asteapta ca vanzarile sa creasca in domeniile logisticii farmaceutice si de consum. 

“Pentru restul anului, anticipam o scadere a vanzarilor intre 9 si 13% si o scadere a profitului de pana la 5%”

Heiner Matthias Honold

Articole similare

Ad