Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Servicii din domeniul rambursarii TVA-ului si a accizelor pentru transportatori internationali

 
Reprezentanta societatii MADISON, Ing. Aneta Müllerová, va prezinta serviciile din domeniul rambursarii TVA-ului si a accizelor pentru transportatori internationali:
„Accizele de pe motorina se pot rambursa momentan din sase tari europene – Belgia, Franta, Italia,  Slovenia, Ungaria si Spania – si compania MADISON asigura rambursarea lor din fiecare dintre ele. Spre deosebire de rambursarea TVA-ului , care este stabilita si reglementata de catre directiva EU, rambursarea accizelor este pe deplin in competenta fiecarui stat membru aparte. De aceea numarul statelor, care o ofera, variaza la fel ca conditiile in care se poate cere rambursarea. Difera de exemplu perioada pentru care se pot solicita, timpul de procesare a cererii de catre birourile vamale, la fel ca si cerintele tehnice si formale.”
 


Reprezentanta societatii MADISON, Ing. Aneta Müllerová, va prezinta serviciile din domeniul rambursarii TVA-ului si a accizelor pentru transportatori internationali.

Ing. Aneta Mullerova, Madison1 Puteti, la inceputul interviului nostru sa spuneti cateva cuvinte cititorilor nostri despre compania dumneavoastra?

Compania MADISON activeaza din anul 2001 si este specializata pe rambursari – adica restituirea TVA-ului si a accizelor pe care transportatorii le-au platit calatorind in strainatate. Este vorba mai ales despre achizitionarea combustibilului si a taxei de drum, eventual si de alte cheltuieli legate de activitatea transportatorului. MADISON ramburseaza cu succes TVA-ul si accizele nu numai pentru clientii sai cehi dar si pentru cei din strainatate. Grupul Waberer’s este de multi ani printre clientii nostri si pentru societatea ENI S.p.A. suntem un partener in 10 tari europene.

2 Ce servicii concrete puteti sa le oferiti transportatorilor?

Oferim servicii atat transportatorilor cehi cat si celor din strainatate care opereaza in toata Europa. Ei pot prin intermediul companiei noastre sa solicite rambursarea TVA-ului din toata Uniunea europeana plus Norvegia si Elvetia si rambursarea accizelor.
In cadrul rambursarii TVA-ului clientii nostri pot sa-si aleaga din mai multe tipuri de servicii care difera intre ele, mai ales in rapiditatea platii TVA-ului. Interesanta poate fi posibilitatea de a-si alege pentru fiecare tara, din care se cere rambursarea, un alt serviciu si de a-l schimba dupa starea economica actuala a firmei.
Accizele de pe motorina se pot rambursa momentan din sase tari europene – Belgia, Franta, Italia,  Slovenia, Ungaria si Spania – si compania MADISON asigura rambursarea lor din fiecare dintre ele. Spre deosebire de rambursarea TVA-ului , care este stabilita si reglementata de catre directiva EU, rambursarea accizelor este pe deplin in competenta fiecarui stat membru aparte. De aceea numarul statelor, care o ofera, variaza la fel ca conditiile in care se poate cere rambursarea. Difera de exemplu perioada pentru care se pot solicita, timpul de procesare a cererii de catre birourile vamale, la fel ca si cerintele tehnice si formale.
Din graficul de mai jos este evident cu cat transportatorul poate sa-si reduca costurile alimentarii daca in tarile mentionate mai sus foloseste posibilitatea rambursarii TVA-ului si a accizelor.

grafic de comparare pret motorina cu suma rambursabila


                                    
3 Ce documente contabile acceptati?
MADISON este o companie independenta si tocmai independenta reprezinta un avantaj cheie in domeniul rambursarii. Clientii nostri pot sa combine cate carduri de combustibil vor si sa foloseasca serviciile diferitor furnizori ai aparatelor de bord conform nevoi actuale. MADISON prin independenta sa fata de societatile de carduri poate oferi clientilor sai un serviciu complet in ceea ce priveste prelucrarea facturilor de la emitenti ai aparatelor de bord diferiti, chiar si prelucrarea bonurilor fiscale.  Pentru clientii nostri permanenti asiguram si schimbarea bonurilor pe care birourile de finante din tarile respective nu le accepta in facturile valabile pentru rambursarea TVA-ului.

4 Ce costuri suporta transportatorul pentru serviciile oferite de catre compania dumneavoastra?

Compania MADISON foloseste un sistem de comisioane pentru rezolvarea rambursarilor simplu si transparent in functie de serviciul selectat care consta in aplicarea unui comision uniform in toate tarile din care se solicita rambursarea. Datorita sistemului nostru on-line clientii nostri pot sa-si calculeze, comod din biroul lor, suma care le va fi rambursata.

5 De ce transportatorii romani ar trebui sa aleaga MADISON pentru rambursarea TVA-ului si a accizelor?

MADISON se orienteaza la nevoile clientilor sai si tot timpul lucreaza la imbunatatirea serviciilor pe care le ofera ceea ce este dovedit si de faptul ca MADISON s-a intergrat in procesul de certificare ISO 9001 si ISO 27001. In plus incercam sa stabilim relatii si cu alti specialisti din domeniul  pietei de transport. Dorim sa oferim transportatorilor un sprijin mai amplu in cadrul activitatii lor, ceea ce ne inlesneste de ex. si parteneriatul cu societatea SATUM care este una dintre societatile lider de brokeraj in asigurari din Republica ceha.

Pentru mai multe informatii puteti s-o contactati in limba romana pe Mgr. Markéta Pop,
tel.:        +420 243 721 047,
email:    pop@madison-vat.com
www.madison-vat.com

Articole similare

Ad