Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cozi de cateva ore si la granita polonezo-germana

Polonia este deocamdata mai putin afectata de coronavirus fata de alte state, poate si datorita restrictiilor uriase impuse de guvern weekendul trecut: toate unitatile de invatamant, hipermarketurile, restaurantele si majoritatea birourilor au fost inchise. De asemenea, granitele sunt acum inchise pentru traficul de pasageri, iar cetatenii polonezi care se intorc acasa sunt trimisi in carantina timp de 14 zile.
Transportul rutier functioneaza, iar soferii de camioane care vin acasa nu sunt trimisi in carantina, daca declara ca descarca si incarca o alta marfa pentru urmatoarea cursa. Insa, dat fiind ca la toate trecerile de pe frontiere se fac controale sanitare si de securitate, tot fluxul este mai lent, iar asteptarea in cea mai mare frontiera polonezo-germana, pe autostrada A2, langa Berlin, este si de sapte ore. Poate fi considerat un timp rapid, daca vom compara cu cele 37 de ore asteptate in frontiera ucraineana…
O alta problema este generata de noile reguli guvernamentale care vizeaza doar soferii polonezi de camioane, in situatia in care multi altii sunt straini (50.000 de ucraineni) si nu se supun acelorasi reguli.

Articole similare