Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Izolare la domiciliu 14 zile pentru toti cei care sosesc in Austria cu avionul

Cetatenii austrieci sau straini, inclusiv romani, (care au drept de sedere, detinatori a unei vize de tip D, inclusiv solicitantii de azil conform Legii privind azilul din 2005) care sosesc in Austria pe cale aeriana, vor intra in izolare la domiciliu timp de 14 zile. Aceasta obligatie va fi garantata printr-o declaratie semnata de catre fiecare persoana, arata o informare MAE.
Masura intra in vigoare astazi, 20 martie, orele 00:00. Exceptati de la aceasta regula sunt cetatenii care garanteaza printr-o declaratie semnata ca parasesc Austria imediat (tranzitarea imediata a Austriei).
„Persoanele straine, altele decat cele mentionate mai sus (spre ex. cetatenii romani care nu au resedinta in Austria), pot intra in Austria, pe cale aeriana, numai daca detin un certificat medical in germana sau engleza, nu mai vechi de patru zile, care atesta faptul ca testul biologic molecular pentru SARS-CoV-2 este negativ. In cazul in care certificatul de sanatate nu poate fi prezentat la intrarea in Austria, aceste persoane vor intra in carantina timp de 14 zile, din care nu vor putea iesi decat daca plecarea imediata din Austria este asigurata”, spune sursa citata. Masurile de mai sus nu se aplica urmatoarelor categorii de personal: echipaje de zbor pentru pasageri si marfa, zboruri de urgenta, zboruri de ambulanta/salvare, zboruri de repatriere sau zboruri de transfer.

Articole similare