Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Clarificari la aplicarea Ordonentei Militare 2

Restrictiile de circulatie nu vizeaza transportul public de persoane.
Ordonanta militara 2 din 21.03.2020 a fost emisa in baza hotararii nr. 13 din 21.03.2020 a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU) si aduce precizari cu privire la circulatia restrictionata a persoanelor pe teritoriul Romaniei, in vederea limitarii raspandirii COVID-19. Astfel, deplasarea personalului la/de la locul de munca la locuinta, indiferent daca aceasta este un spatiu de cazare in interiorul sau exteriorul unui santier, se realizeaza fara restrictii in intervalul orar 06:00-22:00, iar in afara acestui interval se poate face sub rezerva prezentarii legitimatiei de serviciu, a adeverintei eliberata de angajator sau a unei declaratii pe proprie raspundere.
De subliniat faptul ca prevederile art.3 se refera la circulatia persoanelor in spatiu deschis si nu vizeaza transportul public de persoane, acesta din urma fiind supus masurilor generale legate de prevenirea raspandirii COVID-19, care au fost dispuse prin Ordonanta Militara nr. 1, din 17.03.2020, ordinele conducatorilor ministerelor si celorlalte institutii centrale, precum si prin hotararile CNSSU.
In ceea ce priveste regimul autogarilor, transportul public in comun, in regim de taxi, rent-a-car sau transport alternativ, Ministerul Transporturilor poate sa emita ordine prin care sa reglementeze modul de functionare, in conditiile epidemiologice actuale.

Document

Articole similare